Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Παππάς: "Το ΕΛΚ και η ΝΔ κάνουν επιλογή Βέμπερ - Όρμπαν ή καλύτερα Βέρμπαν"
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
09/11/2018 · 02:00

Παππάς: "Το ΕΛΚ και η ΝΔ κάνουν επιλογή Βέμπερ - Όρμπαν ή καλύτερα Βέρμπαν"

Τι ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κάνει μια επιλογή Βέμπερ-Όρμπαν ή καλύτερα "Βέρμπαν", μια επιλογή για στροφή προς τα δεξιά». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Αναλυτικά, για την επιλογή του Μ. Βέμπερ ως υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, σημείωσε: «Ο κ. Βέμπερ είναι η προσωποποίηση των στερεοτύπων που ήταν επίσημη πολιτική για μεγάλο διάστημα και στη Γερμανία, και έβαλαν σε κίνδυνο όλο το ευρωπαϊκό πρότζεκτ».

Εξάλλου, «εντός του ΕΛΚ υπήρξε μια πιο μετριοπαθής υποψηφιότητα, του Σκανδιναβού Στουμπ, ο οποίος είχε ζητήσει εμμέσως την αποπομπή του Όρμπαν από το ΕΛΚ. Ο Βέμπερ μπλόκαρε την αποπομπή αυτή και ο Όρμπαν στήριξε ανοιχτά μαζί με τη ΝΔ την υποψηφιότητα Βέμπερ για την Κομισιόν».

Στον αντίποδα, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να τολμήσουν να μιλήσουν για εμβάθυνση της Ευρώπης εκεί που η Δεξιά αποζητά νέες εθνικές αναδιπλώσεις. Να μιλήσουν για αλληλεγγύη εκεί που η Δεξιά ζητά να υπάρχει μια πολιτική στο μεταναστευτικό που δεν συνάδει με τις αξίες της Ευρώπης. Να μιλήσουν για αριστερές προοδευτικές λύσεις, δηλαδή για έναν αριστερό προοδευτικό φεντεραλισμό».

Για τα θετικά μέτρα που ψηφίζονται στη Βουλή, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι «η ΝΔ είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο. Η χώρα διανύει μια νέα φάση, που χαρακτηρίζεται από τις δυνατότητες να εφαρμοστούν τα θετικά μέτρα για την οικονομία. Οι ένστολοι και άλλες κατηγορίες ειδικών μισθολογίων βλέπουν να τους επιστρέφονται τα αναδρομικά, οι αγρότες θα δουν να καταργείται το τέλος επιτηδεύματος, οι ελεύθεροι επαγγελματίες ότι μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές». Και κατηγόρησε την ΝΔ ότι «επανεφεύρει τον εαυτό της ως μία σκληρή Δεξιά που φλερτάρει με τις ακροδεξιές ατζέντες και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Εντός της χώρας προτείνει ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, ενώ στην Ευρώπη στηρίζει τον κ. Βέμπερ».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα και αυτή η επιλογή θα είναι μια απόδειξη πως αυτή η κυβέρνηση μπορεί και να εξοικονομεί πόρους και να τους διοχετεύει εκεί όπου υπάρχει ανάγκη». Ενώ για το έργο της ψηφιακής διακίνησης εγγράφων στο Δημόσιο επέμεινε ότι «η κορυφαία πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αφορά στην ολοκλήρωση του έργου για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, που θα αποτελέσει τη βάση για την Εθνική Ψηφιακή Πύλη. Δηλαδή, τη μία και μοναδική "πύλη" συναλλαγών πολιτών και επιχειρήσεων με το Δημόσιο. Η ψηφιοποίηση των διαδικασιών θα προσδώσει διαφάνεια και θα εξοικονομήσει πόρους και χρόνο».

Η εκλογή του Μάρτιν Βέμπερ ως κεντρικού υποψηφίου του Ευρωπαικού Λαϊκού Κομματος (ΕΛΚ) ενόψει των εκλογών για το ευρωκοινοβούλιο τον Μάιο, επιβεβαιώνει τη δεξιά στροφή του ΕΛΚ, δήλωσε επίσης στην ιστοσελίδα Euractiv ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη πρέπει να απαντηθεί με τη δημιουργία μιας προοδευτικής φιλο-Ευρωπαϊκής συμμαχίας, τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ και πρόσθεσε : «Το ΕΛΚ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίσιμη πρόκληση. Η σκληρή συντηρητική δεξιά τάσσεται υπέρ του εθνικιστικού ανταγωνισμού και του εθνικιστικού μίσους».

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό, είναι «λυπηρό» το ότι δεν φαίνεται να υπάρχει πολιτική βούληση να αποδράσουμε από πρακτικές και πολιτικές που οδήγησαν την ΕΕ σε μια διαρκή οικονομική και πολιτική κρίση. «Αναμέναμε να εκτιμήσουν ποιο είναι το λάθος στην ΕΕ, γιατί η ακροδεξιά συνεχίζει να ενισχύεται και γιατί αυτή η ρητορική υιοθετείται συχνά από κόμματα του πολιτικού κατεστημένου. Το ΕΛΚ πρέπει να δικαιολογήσει γιατί η ήπειρός μας δεν αναπτύσσεται με τον ρυθμό των ανταγωνιστών της», είπε ο κ. Παππάς.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας προοδευτικής συμμαχίας που θα ξεπεράσει το παρωχημένο και αποτυχημένο μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού, και θα απωθήσει την ακροδεξιά, οδηγώντας την ΕΕ προς ένα κοινωνικό και δημοκρατικό μοντέλο, τόνισε επίσης. «Όταν μιλάμε για ένα μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων, το πράττουμε στη βάση των πολιτικών προτεραιοτήτων. Για αυτό το λόγο, είναι σημαντικό όλες οι δυνάμεις να έχουν λόγο στην ατζέντα που είναι πλέον σαφής και απαιτεί απαντήσεις: πώς θα σταθούμε απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά, το δημοκρατικό έλλειμμα", υπογράμμισε ο Ν.Παππάς.

Ο Έλληνας υπουργός πρόσθεσε ότι ως μέλη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, «έχουμε σχηματίσει μια στρατηγική συντονισμού με τους Πρασίνους και τους Σοσιαλδημοκράτες». Από σήμερα και για τις επόμενες δύο ημέρες πραγματοποιείται, έτσι, στο Μπιλμπάο το Ευρωπαϊκό Φόρουμ, Προοδευτικών, Οικολογικών και Αριστερών δυνάμεων, προκειμένου να ενισχύσει την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων ενόψει των εκλογών για το ΕΚ. Επιπροσθέτως, στις 27 Νοεμβρίου, μια άτυπη ομάδα ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλδημοκρατών - Progressive Caucus, διοργανώνει εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν όλοι οι πρόεδροι των ευρωομάδων: Ούντο Μπούλμαν (S&D), Σκα Κέλερ (Πράσινοι) και Γκάμπι Τσίμερ (GUE/ NGL). «Είναι σαφές ότι η μόνη λύση για τις προοδευτικές δυνάμεις είναι ο αριστερός φεντεραλισμός. Αυτήν την στιγμή, δεν έχουμε δικαίωμα να επιδείξουμε αναποφασιστικότητα ή διστακτικότητα», προειδοποίησε ο Ν.Παππάς. «Αν οι Αριστερές και Προοδευτικές Δυνάμεις δεν μιλήσουν επιθετικά για την προοπτική εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, θα δούμε τον εθνικισμό να κερδίζει συνεχώς έδαφος, με ολοένα περισσότερους απογοητευμένους συμπολίτες», κατέληξε ο Ν.Παππάς.

  • ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
  • ·
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ·
  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Με μεγάλες προσδοκίες η πρεμιέρα της GBL

All Content

Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός "ανοίγουν την αυλαία" σήμερα στη WBL1 (live stream)

All Content

AWGMeta και Grafima Print ενώνουν δυνάμεις

All Content

ΕΟΣ Σάμου - ΕΑΣ Νάξου: Spec 2,29 εκατ. ευρώ για προώθηση ΠΟΠ και ΠΓΕ στην Ασία

All Content

Πού θα δείτε σήμερα τους αγώνες της GBL

All Content

Πέντε αγώνες το Σάββατο στην 1η αγωνιστική της Elite League (live streams)

CSRΝews.gr

Kομισιόν για ενεργειακή κρίση: Στο τραπέζι συντονισμένη απελευθέρωση αποθεμάτων

CSRΝews.gr

Η Samsung Electronics Hellas Επίσημος Χορηγός στο επετειακό 20ό Ioannina Lake Run

CSRΝews.gr

Η Stoiximan ανανεώνει τη συνεργασία της ως Μεγάλος και Ονομαστικός Χορηγός της Stoiximan GBL μέχρι το 2028

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Μπλακ άουτ σε ολόκληρη τη Ρόδο
Μπλακ άουτ σε ολόκληρη τη Ρόδο 09/11/2018 - 02:00
Μ. Καραμεσίνη: "Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ είναι εφαλτήριο για τη διεκδίκηση θέσης εργασίας" 09/11/2018 - 02:00
Μ. Καραμεσίνη: "Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ είναι εφαλτήριο για τη διεκδίκηση θέσης εργασίας"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Εθνική Τράπεζα: Τριήμερη παρουσία στο οικοσύστημα καινοτομίας της Κύπρου
    03/10/2026 - 13:55 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Βουλή: Προς κύρωση τρεις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με Ιταλία, Γερμανία/Ολλανδία και με Σερβία
    03/10/2026 - 13:37 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πιερρακάκης για 120 δόσεις: Δίνουμε ουσιαστικές λύσεις στους πολίτες που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους
    03/10/2026 - 12:26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Δήμας: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ομάδα έργων αποκατάστασης από την κακοκαιρία «Daniel»
    03/10/2026 - 12:22 ΕΛΛΑΔΑ
  • EY Entrepreneurship Barometer Greece 2025: Η διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις
    03/10/2026 - 12:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ιστορική συμφωνία Ελλάδας - Βουλγαρίας για ανταλλαγή κειμηλίων και λειψάνων
    03/10/2026 - 11:43 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ο μουσακάς της Coffee Island στην Ινδία, η είσοδος του Κώστα Γεράρδου στη διαφήμιση και το νέο πλάνο του Βαγγέλη Μαρινάκη για το MEGA
    03/10/2026 - 11:40 WHISPERER
  • Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω 9 μποφόρ
    03/10/2026 - 11:25 ΕΛΛΑΔΑ
  • Το MedWatch επεκτείνεται σε οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγους
    03/10/2026 - 11:10 ΥΓΕΙΑ
  • Περιφέρεια Αττικής: Επένδυση 500 εκατ. ευρώ σε έργα ανάπλασης στον Φαληρικό Όρμο
    03/10/2026 - 10:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Το Magic Box ενισχύει την παρουσία του στο retail με νέο κατάστημα στο The Mall Athens
    02/10/2026 - 14:46 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Το Ghost of Yōtei Complete Edition είναι πλέον διαθέσιμο για PS5 με νέα επέκταση της ιστορίας
    02/10/2026 - 14:30 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ στο ΔΣ της ρωσικής αλυσίδας λιανικού εμπορίου Hyperglobus
    02/10/2026 - 22:25 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ο Τραμπ αναμένεται να ορίσει τον Τζέι Κλέιτον "τσάρο" της Τεχνητής Νοημοσύνης
    02/10/2026 - 17:59 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΕ: Μπλοκ 17 χωρών, ανάμεσά τους η Ελλάδα, απέναντι στη Γερμανία για τις αγροτικές επιδοτήσεις και τα κονδύλια συνοχής
    02/10/2026 - 21:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Οι συνθέσεις όλων των ομάδων της National League 2

03/10/2026 - 10:10
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ευθύμης Ρεντζιάς: «Νέα εποχή για την GBL»

03/10/2026 - 09:34
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΠΟΡ FM TV: Νέα πλατφόρμα αθλητικού περιεχομένου

02/10/2026 - 15:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Super League: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις της ομάδας εργασίας για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

02/10/2026 - 14:20
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Kομισιόν για ενεργειακή κρίση: Στο τραπέζι συντονισμένη απελευθέρωση αποθεμάτων

02/10/2026 - 13:55
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Samsung Electronics Hellas Επίσημος Χορηγός στο επετειακό 20ό Ioannina Lake Run

02/10/2026 - 13:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

It’s time to switch everything: Wahl Professional Announces the Vapor Switch

25/09/2026 - 09:56
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo