Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε «ρημάξει» τη Δυτική Αττική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21 Νοεμβρίου 2020 | Επικαιρότητα
Πολυμελής συμμορία που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις οικιών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

 

 

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στοΚερατσίνι, ταΑνω Λιόσιακαι ταΝεόκτισταΑσπροπύργου, συνολικά 11 άτομα, μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα δύο μέλη.

 

Σύμφωνα με τηνΕΛΑΣ, οι δράστες χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα, τα οποία μίσθωναν από εταιρείες ενοικιάσεων, για μικρά χρονικά διαστήματα, καθώς επίσης και ιδιόκτητα οχήματα, τα οποία ήταν καταχωρημένα σε στοιχεία γυναικών, προκειμένου να μη κινούν υποψίες.

Σημειώνεται, ότι ενεργούσαν σε ομάδες, εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεση τους, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες. Κυρίως πήγαιναν σε περιοχές και συνοικίες τηςΔυτικής Αττικήςκαι τουΠειραιά, με μικρή κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών, ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους.

«Χτυπούσαν» κυρίωςισόγειες οικίες, από τις οποίες αφαιρούσαν χρυσαφικά, κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, ρουχισμός, διαρρηκτικά εργαλεία και μικροποσότητα κάνναβης. Κατασχέθηκαν, επίσης, 3 επιχειρησιακά αυτοκίνητα της οργάνωσης. Από την έως τώρα έρευνα, εξιχνιάστηκαν 1 ληστεία και 21 περιπτώσεις κλοπών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλεςαξιόποινεςπράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέαΠλημμελειοδικών Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ