Laurent Dereux:H Nestle επενδύει στην Ελλάδα

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
10 Απριλίου 2013 | Πρόσωπα
Ο επικεφαλής της NESTLÉ Ελλας A.Ε. για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη  Ν.Α. Ευρώπη αναλύει τη φιλοσοφία μιας μεγάλης εταιρίας και τονίζει τη σημασία που δίνει στις τοπικές κοινωνίες των πολιτών. 

 

 

 

Είναι όντως εταιρία - κολοσσός. Σε παγκόσμιο επίπεδο απασχολεί κάπου 330.000 άτομα, διαθέτει 461 εργοστάσια σε 87 χώρες και οι δραστηριότητές της καλύπτουν πάνω από 140 χώρες σε πέντε ηπείρους. Όσο για τη μεγάλη  περιπέτεια της Nestlé στον χρόνο, οφείλεται στον Γερμανό φαρμακοποιό Χάινριχ Νεστλέ, ο οποίος όταν το 1860 μετακόμισε -για άγνωστους λόγους από τη γενέτειρά του Φρανκφούρτη στη μικρή ελβετική πόλη Βεβέ (Vevey), στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, άλλαξε το όνομά του επί το γαλλικότερον, σε Ανρί. Άνθρωπος ανήσυχος αλλά και δημιουργικός, ο Ανρί Νεστλέ, πέρα από φαρμακοποιός, για να βελτιώνει τα εισοδήματά του πωλούσε επίσης σπόρους, μουστάρδα και λάμπες πετρελαίου. Ταυτόχρονα, όμως, ήταν και ερευνητής, πιθανότατα δε σε αυτήν την τελευταία ιδιότητά του οφείλεται και η δημιουργία της σημερινής Nestlé, το 1866.

Η ύπαρξή της οφείλεται στο γεγονός ότι εκείνη την εποχή ήταν υψηλά τα επίπεδα της παιδικής θνησιμότητας, γεγονός που ώθησε τον Ανρί Νεστλέ να ανακαλύψει ένα υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος, το οποίο και ονόμασε «γαλακτούχο αλεύρι» (farine lactee). Το προϊόν αυτό βγήκε στην αγορά το 1866 και, παρά τον σκεπτικισμό που αντιμετώπισε στην αρχή, τελικά έγινε δεκτό με αυξανόμενη ζήτηση.

 

 

Η δε φήμη του πήρε μεγάλες διαστάσεις όταν το προϊόν χορηγήθηκε σε ένα νεογνό του οποίου ο  οργανισμός δεν μπορούσε να κάνει  ανεκτό το μητρικό γάλα. Σώζοντας τη ζωή του νεογνού αυτού, το «γαλακτούχο αλεύρι» άνοιγε την πόρτα μιας απίθανης επιχειρηματικής και βιομηχανικής ταυτοχρόνως επιτυχίας. Επειδή, όμως, ο Ανρί Νεστλέ δεν είχε διαδόχους, σε ηλικία 61 ετών πούλησε την εταιρία του σε ομάδα μετόχων οι οποίοι και φιλοδοξίες είχαν, αλλά και υψηλό δείκτη επιχειρηματικότητας. Έτσι, το 1905, ο μετέπειτα όμιλος της Nestlé συγχωνεύθηκε με την Anglo-Suisse Condensed Milk Co.,εταιρία που είχε ιδρυθεί στην ελβετική πόλη Cham από τους Αμερικανούς αδελφούς Τσαρλς και Τζωρτζ Πέιτζ. Αργότερα η εταιρία άνοιξε παραρτήματα σε άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Ισπανία. Το πρώτο εργοστάσιο στις ΗΠΑ ιδρύθηκε στο Φούλτον της Νέας Υόρκης.

Κατά τα τέλη του 19ου αιώνα, τα προϊόντα της Nestlé εμφανίζονται στην Ελλάδα. Στην εφημερίδα Εστία της εποχής βρίσκεται μία διαφήμιση για το «γαλακτούχον άλευρον Nestlé». Το 1914, η «Εταιρία Nestlé & Anglo-Suisse Condensed Milk Co.,Cham & Vevey (Ελβετία)» εγκαινιάζει εγκαταστάσεις στην οδό Πλούτωνος 1 στην Αθήνα και αποθήκη στον Πειραιά. Το 1973 ιδρύεται η σημερινή Nestlé Ελλάς, που είναι παρούσα και με τέσσερα εργοστάσια παραγωγής στην Ελλάδα. Από τη Nestlé Ελλάς προέρχεται η εφεύρεση του γνωστού «Nescafé Frappé», ένα ρόφημα που από κάποια οπτική γωνία αποτελεί και διεθνή επωνυμία.

Για την επιτυχία αυτού του προϊόντος και για άλλα πολλά μιλήσαμε με τον κ. Laurent Dereux, επικεφαλής της Nestlé Ελλάς Α.Ε. και υπεύθυνο του Ομίλου για την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Αλβανία.

Θα ήθελα να ρωτήσω, κ. Dereux,ποιες επιπτώσεις έχει στη Nestlé Ελλάς η πτώση της ζήτησης στην Ελλάδα και με ποια στρατηγική αντιμετωπίζετε την εξέλιξη αυτή;

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπάρχει μία συνολική κάμψη σε κάποιες από τις κατηγορίες των προϊόντων μας, που είναι λιγότερη σε σχέση με τους περισσότερους κλάδους της βιομηχανίας, αλλά ευτυχώς έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε τις πωλήσεις μας στα ίδια επίπεδα. Τα προϊόντα μας έχουν ισχυρή επώνυμη ζήτηση και άρα η διατροφική τους ποιότητα τα βοηθά να διατηρούν τις θέσεις τους. Η μακροχρόνια εμπειρία μας ως ηγετική δύναμη της αγοράς μάς έχει διδάξει ότι η κατοχή σημαντικής θέσης στην αγορά σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων, είναι το καλύτερο αντίδοτο στην κρίση.

Θα πρέπει, από την άποψη αυτή, να τονίσω ότι εξέχουσα προτεραιότητα της Nestlé στην παγκόσμια δραστηριότητα είναι ο καταναλωτής, ο οποίος έχει το πλεονέκτημα να βλέπει απέναντί του μία αυξανόμενη πληθώρα προϊόντων υψηλής ποιότητας σε καλές τιμές. Καθένας από τους οικονομικούς παράγοντες προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πελάτες ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Προσανατολισμός προς τον καταναλωτή δεν σημαίνει να περιμένεις μέχρι να σε πληροφορήσει ο ίδιος τι επιθυμεί. Πρέπει η επιχείρηση να δραστηριοποιηθεί με νέες προσφορές, πλούσιες σε ιδέες. Η συνείδηση μιας υγιεινής διατροφής, η αυξημένη απαίτηση για ποιότητα ζωής και η άνοδος του μέσου όρου ζωής των ανθρώπων ή το αυξανόμενο κόστος του συστήματος υγείας, θεωρούνται ως προκλήσεις και συγχρόνως ως ευκαιρίες για επιχειρηματική δραστηριότητα.  Σε αυτές τις προκλήσεις, λοιπόν, ο Όμιλός μας δίνει τις απαντήσεις που πρέπει, γιατί από χρόνια τώρα έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η σημαντική θέση που διατηρούμε στην αγορά δεν προκύπτει από μόνη της.

Άρα, αν καταλαβαίνω καλά, οι μάρκες σας αποτελούν το πιο ισχυρό ατού σας;

Ασφαλώς έτσι είναι. Γι’ αυτό και οι προσπάθειές μας είναι επικεντρωμένες στην ισχυροποίηση των μαρκών μας. Στο επίπεδο αυτό, όμως, δίνουμε τεράστια σημασία στο μάνατζμεντ της ποιότητας και στην αξία του προϊόντος σε συνάρτηση με τις ανάγκες του καταναλωτή  με κριτήρια, βέβαια, τη γνώση, τη φρεσκάδα και την υγιεινή του προϊόντος. Κατά την αντίληψή μας, σε εποχές κρίσεων και σκληρού ανταγωνισμού ο πραγματικός νικητής πρέπει να είναι ο καταναλωτής και όχι η βιομηχανία.2

Αυτή σας η αντίληψη είναι, υποθέτω, και το συγκριτικό σας πλεονέκτημα;

Είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα,αν προσθέσουμε και την ποιότητα. Για τον Όμιλο γενικά, στόχος μας είναι να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας εκπληρώνοντας την εταιρική μας προτροπή, που είναι να παρέχουμε Καλή Διατροφή, Καλύτερη Ζωή στους καταναλωτές μας, όπου κι αν βρίσκονται, σε όποια ώρα της ημέρας. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να μη σπάσει η αλυσίδα της  προστιθέμενης αξίας. Η ποιότητα των προϊόντων της Nestlé πρέπει να είναι τόσο υψηλή ώστε, σε σύγκριση με τα προϊόντα των ανταγωνιστών στην εκάστοτε αγορά, να προτιμώνται από τον καταναλωτή επί τόπου και με τα μάτια κλειστά. Αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε στην ερώτηση που έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο , -γιατί προτιμάται το προϊόν της Nestlé- πρέπει να δοθεί αντικειμενική απάντηση, ώστε να βγουν συμπεράσματα για τις μετέπειτα εξελίξεις.

Στην παρούσα φάση της ελληνικής αγοράς και στο μέτρο που το ελληνικό λιανεμπόριο, όπως υποστηρίζουν οι φορείς του, αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, ποιες είναι οι σχέσεις σας με τους λιανεμπόρους;

Αναφορικά με τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, διατηρούμε έναν υγιή ανταγωνισμό. Ως προς τη συνολική μας σχέση όμως, ουσιαστικά απολαμβάνουμε μια υγιή συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτό, η στρατηγική μας έγκειται στο να βοηθάμε το λιανεμπόριο με προωθητικές ενέργειες, με τις καλύτερες δυνατές παροχές υπηρεσιών, με μειώσεις τιμών και ενέργειες που να δημιουργούν και πιστότητα από την πλευρά των καταναλωτών μας.

Αυτές οι στρατηγικές, με βάση τα όσα είπατε, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Όμιλός σας σκέπτεται παγκόσμια και ενεργεί τοπικά;

Εύστοχο το ερώτημά σας, γιατί έτσι είναι. Επιδιώκουμε να έχουμε ισχυρές μάρκες για ξεχωριστές επιθυμίες πελατών. Για τη Nestlé και τη φιλοσοφία της, οι μάρκες είναι ζωντανά όντα, έχουν ψυχή. Πρέπει λοιπόν να φροντίζονται ανάλογα, τόσο σε σχέση με τον χρόνο όσο και με τον χώρο. Μία μάρκα είναι ένα σύνολο με λειτουργικές και συναισθηματικές ιδιότητες. Αν προσέξει κανείς μόνον τις λειτουργικές ιδιότητες, τότε θα έχει ένα προϊόν αλλά καθόλου ιδέες, κανένα ιδανικό και κανένα φρόνημα. Γι’ αυτό πρέπει να βρει κανείς την ισορροπία, ώστε οι λειτουργικές και οι συναισθηματικές ιδιότητες να αλληλοσυμπληρώνονται και να διαμορφώνουν μία μάρκα η οποία θα αφορά πραγματικά τον καταναλωτή και τις τοπικές του ιδιαιτερότητες.

Δεν πρέπει όμως η μάρκα να ανταποκρίνεται και στην επικαιρότητα; Αυτό δεν είναι ένα κομμάτι από τη δύναμή της;

Αυτή είναι μία από τις βασικές αρχές μας. Κάθε μάρκα χρειάζεται πάντα να είναι στην επικαιρότητα. Η τέχνη του μάρκετινγκ έγκειται στο γεγονός ότι, μπροστά στην ευμετάβλητη συμπεριφορά και στις προσδοκίες των καταναλωτών, πρέπει η μάρκα να παρουσιάζεται τόσο επίκαιρη ώστε ο καταναλωτής να έχει την αίσθηση ότι μένει πάντα η ίδια. Με λίγα λόγια: η σχέση μεταξύ του καταναλωτή και της μάρκας πρέπει πάντα να παραμένει η ίδια. Ο Nescafé είναι πάντα ο Nescafé, ακριβώς επειδή ο Nescafé δεν είναι πια ο Nescafé. Αυτή είναι η τέχνη τού να οδηγείς την αγορά, υποστηρίζει η ηγεσία του Ομίλου. Αν αυτό το κάνουμε σωστά, τότε η μάρκα δεν πεθαίνει. Μένει πάντα επίκαιρη. Θα επιζήσει και μετά από εμάς. Η μάρκα Nescafé είναι ήδη 75 ετών και η μάρκα της Nestlé 147 ετών - πιστεύω δε ότι είναι πάντα τόσο ενεργή και πάντα τόσο επίκαιρη όσο ήταν και παλιά Εκείνοι που ήταν υπεύθυνοι γι’ αυτά στο παρελθόν έχουν φύγει, αλλά η μάρκα εξακολουθεί να επιβιώνει..

Στο πλαίσιο της λογικής αυτής έχω μία διπλή ερώτηση. Πρώτον, έστω ότι η μάρκα έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα. Δεν θα πρέπει σε κάποιες περιόδους να επαναπροσαρμόζεται σε νέες συνθήκες; Δεύτερον, ποια επικοινωνιακή πολιτική ακολουθείτε στην Ελλάδα;

Για τη δική μας αντίληψη η μάρκα είναι κάτι το μακροπρόθεσμο αλλά, χωρίς αμφιβολία, κάποιες φορές μπορούμε να διευρύνουμε λίγο τον ορίζοντα ή να προσαρμοστούμε σε ορισμένες νέες συνήθειες γεύσης ή τάσεις του ντιζάιν. Αυτό είναι πάντα μία πρόκληση - τι κρατάει κανείς, τι διατηρεί, πού επιχειρεί να λάβει υπόψη μια καινούργια τάση της γεύσης ή ένα νέο στυλ. Με την προϋπόθεση όμως ότι αυτό θα γίνεται πολύ προσεκτικά σε κάθε μάρκα, επειδή μάρκα σημαίνει συνέχεια.. Ως προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, έχω να πω ότι η στρατηγική μας επιδιώκει να δημιουργεί η Nestlé αξία για την κοινωνία όπου δραστηριοποιείται. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε ότι το τρίπτυχο που διέπει τη δράση μας είναι Ποιότητα - Ειλικρίνεια -Σεβασμός. Λογική μας είναι η δημιουργία αξίας που να κατανέμεται. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε καλή διατροφή, σεβασμό στο περιβάλλον και ενέργεια. Επίσης, επιδιώκουμε να έχουμε δεσμούς με όλες τις κατηγορίες των καταναλωτών μας. Στο πλαίσιο αυτό, ένα βασικό εργαλείο επικοινωνίας με τους καταναλωτές μας είναι οι έρευνες που διεξάγουμε σε σταθερή βάση για έναν μεγάλο αριθμό από τα προϊόντα μας. Με τις έρευνες αυτές στοχεύουμε να εντοπίσουμε σημεία προς βελτίωση και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις ως προς τη γεύση, τη συσκευασία και τη συνολική εικόνα που έχει ένας καταναλωτής για το συγκεκριμένο προϊόν. Για τον σκοπό αυτό διαθέτουμε ξεχωριστό τμήμα εντός της εταιρίας μας, που απαρτίζεται από τρία άτομα και στόχο έχει να πραγματοποιήσει τις επιθυμητές από τα τμήματα έρευνες σε συνεργασία με εταιρίες ερευνών, ώστε να αποκομίσουμε χρήσιμα στοιχεία για την περαιτέρω πορεία των προϊόντων μας. Παράλληλα, το Τμήμα Έρευνας λειτουργεί και ως ανεξάρτητη πηγή πληροφοριών, καθώς συγκεντρώνει πλήθος στοιχείων από διαφορετικές έρευνες, που βοηθούν τα υπόλοιπα τμήματα να αποκτήσουν συνολική ή μερική εικόνα της αγοράς και να  επιχειρηματολογήσουν για τον σχεδιασμό της στρατηγικής μας.

Όλες αυτές οι στρατηγικές, κ.Dereux, σχεδιάζονται σε κεντρικό ή σε τοπικό επίπεδο;

Το σύνολο των αρχών της Nestlé είναι αντικείμενο κεντρικού σχεδιασμού, στον οποίο προστίθενται και οι κατά τόπους ιδιαιτερότητες.  Όπως πολύ σωστά παρατηρήσατε και εσείς, σκεφτόμαστε παγκόσμια και ενεργούμε τοπικά. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί είμαστε κάπου για να διαρκέσουμε. Θέλουμε να βλέπουμε μακριά και γι’ αυτό πρέπει να μεγιστοποιούμε την τοπική  συνεισφορά μας. Από στρατηγικής πλευράς, πάντως, στον τομέα των τροφίμων για τη Nestlé ο κόσμος είναι μοιρασμένος σε τρεις ζώνες στην ευρωπαϊκή, στην αμερικανική και στη γοργά αναπτυσσόμενη ζώνη της Ασίας, Ωκεανίας και Αφρικής. Βασικός τόπος παραγωγής, όμως,  είναι η Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, πόσο αποκεντρωμένη είναι η οργάνωση της Nestlé;

Η αποκεντρωμένη οργάνωση αποτελεί πάγια αρχή στον Όμιλό μας. Αυτό σημαίνει ότι όλοι μας μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και αρχές στη δουλειά μας, ενώ ταυτόχρονα, οι τοπικές μονάδες είναι αυτόνομες και τους παρέχεται η απαιτούμενη ευελιξία ώστε να προσαρμόζονται στις συνθήκες της κατά τόπους αγοράς. Στις σημαντικότερες όμως υποχρεώσεις που αναλαμβάνονται από τα Κεντρικά μας ανήκουν: •οι σημαντικότερες στρατηγικές αποφάσεις, καθώς και η θεμελιώδης πολιτική, • τα σημαντικά οικονομικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων σχετικά με σπουδαίες επενδύσεις και τη χρηματοδότησή τους, • οι κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τις μάρκες, • οι αποφάσεις και η διοίκηση του συστήματος εξασφάλισης της ποιότητας των προϊόντων, • η εξέλιξη των διεθνών διοικητικών στελεχών, • ο συντονισμός ανάμεσα στις κατά  τόπους αγορές και στους τομείς παραγωγής, εισαγωγής και εξαγωγής, • η έρευνα και ανάπτυξη,  • η βελτίωση του παγκόσμιου δικτύου επαφής και επικοινωνίας. Μέσω της δικτύωσης, στον Όμιλο, οι πληροφορίες περνούν όχι μόνον από το κέντρο προς την περιφέρεια αλλά και αντίστροφα. Με αυξανόμενο πάντα ρυθμό, παρατηρείται ανοιχτή σύνδεση μεταξύ των αγορών, των λαών και των εμπειριών με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας.

Σ’ αυτό το δικτυακό πλέγμα, η Ελλάδα τι ρόλο παίζει; Σε ποιον βαθμό η εν Ελλάδι Nestlé μπορεί να συμβάλει στην τόσο ζωτική πλέον εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας;

Η Nestlé στην Ελλάδα συμπλήρωσε πάνω από 100 χρόνια ζωής και είναι αποφασισμένη να τα παρατείνει. Σήμερα απασχολούνται 1.000 άτομα στην εταιρία μας και ο αριθμός αυτός, παρά την κρίση, διατηρείται σταθερός. Το ίδιο ισχύει και για τις αμοιβές. Όλο και περισσότεροι Έλληνες έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν στο εξωτερικό, καθώς εκτιμάται ο επαγγελματισμός τους και η δυνατότητα που έχουν να επιτύχουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Ακόμα, το 2012 επενδύσαμε 9 εκατ. ευρώ στη χώρα και φέτος θα επενδυθούν άλλα 10 εκατομμύρια. Προσωπικά δε, έχω υπό την ευθύνη μου τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που περιλαμβάνει την Κύπρο, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Θα προσέθετα επίσης ότι πραγματοποιούμε και κάποιες εξαγωγές, σε συγκεκριμένα όμως προϊόντα. Για παράδειγμα, εξάγουμε καφέ Λουμίδης Παπαγάλος και το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή στις ελληνικές κοινότητες παγκοσμίως. Επίσης η εκπαίδευση αποτελεί μέρος της εταιρικής μας κουλτούρας. Κάθε εργαζόμενος, σε οποιοδήποτε επίπεδο, πρέπει να έχει συναίσθηση της ανάγκης να αναβαθμίζει συνεχώς τις γνώσεις και τις ικανότητές του. Κατά συνέπεια, η διάθεση για μάθηση είναι βασική προϋπόθεση για να εργαστεί κάποιος στη Nestlé.

Υποθέτω, έτσι, ότι δίνετε μεγάλο βάρος στη «δια βίου μάθηση», η οποία στην εποχή μας αποτελεί και σημαντικό εργαλείο για μια καλή καριέρα.

Η Nestlé φιλοδοξεί να είναι ένας «δια βίου μάθησης» οργανισμός. Κάθε χρόνο εφαρμόζει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων και τους επιχειρηματικούς της στόχους, χρησιμοποιώντας τόσο τη γνώση και την εμπειρία ανθρώπων εντός της εταιρίας όσο και εξωτερικούς εξειδικευμένους συνεργάτες. Επιπλέον, η Nestlé διαθέτει ένα κέντρο εκπαίδευσης, το International Training and Conference Centre Rive-Reine, κοντά στα Κεντρικά μας γραφεία στο Vevey της Ελβετίας, όπου κάθε χρόνο εκατοντάδες υπάλληλοι από όλο τον κόσμο περνούν μία ή δύο εβδομάδες εκπαίδευσης. Οι άνθρωποί μας είναι πολύ σημαντικοί για εμάς. Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε μια έρευνα, όπου κάθε εργαζόμενος μπορεί να εκφράσει το επίπεδο ικανοποίησής του αναφορικά με ένα πλήθος στοιχείων της επαγγελματικής του ζωής στην εταιρία. Είμαστε περήφανοι που στην τελευταία μας έρευνα οι άνθρωποί μας έδειξαν το υψηλότερο επίπεδο συμμετοχής και ενεργοποίησης σε όλη την Ευρώπη, καθώς αυτοί είναι οι δυο πιο σημαντικοί παράγοντες για τις εταιρίες υψηλής απόδοσης.

Πως είναι η ατμόσφαιρα στα γραφεία της Nestle

 

Αυτό που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη των γραφείων της Nestlé Ελλάς είναι η άψογη καθαριότητα, η ευγένεια, η ηρεμία και τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων της εταιρίας. Εντυπωσιακό είναι επίσης και το γεγονός ότι οι πόρτες των γραφείων είναι ανοικτές - πράγμα που, όπως μάθαμε, αποτελεί πάγια τακτική της εταιρίας.«Στη Nestlé ενδιαφερόμαστε να δημιουργούμε ένα φιλικό περιβάλλον για τους ανθρώπους μας. Εφαρμόζουμε πολιτική open door, φροντίζουμε δηλαδή να κρατάμε ανοικτές τις πόρτες των γραφείων μας και αναπτύσσουμε σχέσεις που βασίζονται στη συνεργασία και την κατανόηση. Επιδοτούμε το γεύμα των εργαζομένων μας στο εστιατόριο της εταιρίας, ενώ ως εταιρία Διατροφής, Υγείας και Ευεξίας έχουμε μεριμνήσει να υπάρχει μία υγιεινή επιλογή στο καθημερινό μενού, αλλά και φρούτα, που προσφέρονται δωρεάν σε κάθε όροφο και ανανεώνονται καθημερινά. Πιστεύουμε ότι η ατμόσφαιρα αυτή συνεισφέρει στην αφοσίωση των εργαζομένων στην εταιρία μας», μάς είπε η συμπαθέστατη κυρία Αγγελική Παπαδοπούλου, υπεύθυνη εταιρικών υποθέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ