Νίκος Δρανδάκης: Το νέο εγχείρημα του «Μr. Beat»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
24 Νοεμβρίου 2020 | Πρόσωπα
Η νέα εταιρεία, ο καινούριος στόχος και τα επίσημα αποκαλυπτήρια, που έρχονται άμεσα.

 

 

 

Γράφει ο Δημήτρης Τσουκαλάς

Έτοιμος να παρουσιάσει το νέο του επιχειρηματικό εγχείρημα φαίνεται πως είναι ο Nίκος Δρανδάκης ιδρυτής του Βeat (αρχικά Taxibeat) και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μέχρι τα τέλη Αυγούστου της τρέχουσας χρονιάς. Το νέο αυτό εγχείρημα φαίνεται πως φέρει την ονομασία Sync και όπως όλα δείχνουν αποτελεί φυσική εξέλιξη της πορείας του, συνδυάζοντας στοιχεία από διαφορετικά στάδια της επιχειρηματικής τους σταδιοδρομίας.

 

Υπενθυμίζουμε πως έχοντας τεχνικό background ως προγραμματιστής, ο Νίκος Δρανδάκης δημιούργησε το 1999 το suppline.com, ένα B2B marketplace για επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν τις προμήθειες τους μέσω του Internet. Μόλις 2 χρόνια μετά η Suppline πουλήθηκε και το 2006 ο Νίκος Δρανδάκης και οι 2 συνιδρυτές του δημιούργησαν το sync.gr, ένα blog aggregator που μετεξελίχθηκε σε υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα μέχρι που «έκλεισε».

Το 2011 δημιουργήθηκε η εφαρμογή  Taxibeat με την οποία ο Nίκος Δρανδακης έχει συνδέσει το όνομα του, με αρχική χρηματοδότηση από το Openfund, την οποία ακολούθησαν νέοι γύροι χρηματοδότησης συνολικού ύψους 7 εκατ δολαρίων. Τον Φεβρουάριο του 2017 το Taxibeat εξαγοράστηκε από την MyTaxi, θυγατρική της Daimler AG και στην συνέχεια μετονομάστηκε σε Beat, έχοντας αποκτήσει παρουσία και εκτός συνόρων και, μάλιστα, στην Λατινική Αμερική.

Στα τέλη του φετινού Αυγούστου ο Νίκος Δρανδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Beat και η διοίκηση του ομίλου FREE NOW, μητρικής εταιρείας της Beat, αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την συνεργασία τους και πλέον ο «Mr. Beat», όπως τον έχουν αποκαλέσει δείχνει έτοιμος να αποδείξει πως αποτελεί «serial entrepreneur» και να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Συγκεκριμένα, στις αρχές Νοεμβρίου ιδρύθηκε η εταιρεία  Sync Technologies από τον Νίκο Δρανδάκη και τον αδερφό του Μανούσο, για τον οποίο παρεμπιπτόντως ο επιχειρηματίας έχει δηλώσει παλαιότερα πως τον είχε βοηθήσει σημαντικά να στήσει το TaxiBeat καθώς ήταν οδηγός ταξί. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 100.000 ευρώ με τον Νίκο Δρανδάκη, που είναι και ο διαχειριστής της εταιρείας, να συμμετέχει σε αυτό με ποσοστό 95% και το υπόλοιπο 5% να ανήκει στον Μανούσο Δρανδάκη.

Βασικό αντικείμενο της  Sync Technologies είναι η έκδοση λογισμικού που κατεβάζεται (download) από το Internet, oι υπηρεσίες χορήγησης αδειών για δικαιώματα χρήσης λογισμικού υπολογιστή, οι βασικές υπηρεσίες διαδικτύου, οι υπηρεσίες σχεδιασμού και ανάπτυξης τεχνολογιών της πληροφορίας για εφαρμογές και οι υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για τεχνολογίες της πληροφορίας.

Αν, όμως,  η περιγραφή αυτή μέσω των τεχνικών όρων που περιέχονται σε επίσημα έγγραφα ίδρυσης της νέας εταιρείας, φαντάζει αρκετά «στεγνή», η παρουσία που έχει ήδη δημιουργηθεί για αυτήν (μάλλον σε δοκιμαστικό επίπεδο) στο διαδίκτυο μάλλον αποκαλύπτει περισσότερα σχετικά με την φύση και τις δραστηριότητες της.

Όπως φαίνεται η Sync Technologies θέλει μάλλον να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο και premium δίκτυο για υπηρεσίες με οδηγό αυτοκινήτου (chauffeured services) στην Ελλάδα, με αυτοκίνητα υψηλής ποιότητας (λιμουζίνες)  και επαγγελματίες οδηγούς. Μάλιστα, τα επίσημα αποκαλυπτήρια του εγχειρήματος αναμένονται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

UPDATE 26/11: Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Δρανδάκης διευκρινίζει πως "Δεν σκοπεύω να ασχοληθώ εκ νέου με το χώρο της μετακίνησης και των μεταφορών. Η Beat καλύπτει επάξια αυτό το χώρο στην Ελλάδα αλλά και στις αγορές που δραστηριοποιείται στη Ν. Αμερική. Σύντομα θα κάνω γνωστό τον κλάδο στον οποίο θα δραστηριοποιηθώ, και είναι κάτι πολύ φιλόδοξο που με εξιτάρει" . Σημειώνεται πως η παρουσία (μάλλον σε δοκιμαστικό επίπεδο) που αναφέρεται πως υπήρχε στο Διαδίκτυο και τα social media δεν είναι πλέον διαθέσιμη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ