Θεόδωρος Καρούτζος (CEO Affidea Ελλάδος): Επενδύουμε στην ιατρική καινοτομία

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
03 Φεβρουαρίου 2021 | Πρόσωπα
Ο Θεόδωρος Καρούτζος, διευθύνων σύμβουλος, Affidea Ελλάδος, μας μίλησε για τα 15 χρόνια παρουσίας της Affidea στην Ελλάδα, τους στόχους και το πλάνο ανάπτυξής της.

 

 

 

 Συνέντευξη στον Δημήτρη Τσουκαλά

Ο Θεόδωρος Καρούτζος, διευθύνων σύμβουλος, Affidea Ελλάδος, μας μίλησε για τα 15 χρόνια παρουσίας της Affidea στην Ελλάδα, τους στόχους και το πλάνο ανάπτυξής της, τη φιλοσοφία που τη χαρακτηρίζει διαχρονικά αλλά και το ρόλο που θεωρεί πως πρέπει να διαδραματίσει η εταιρεία σε αυτή την ιδιαίτερη για όλους μας περίοδο. Επίσης, δεν παραλείπει να αναφερθεί στο προσωπικό του όραμα για την πορεία της Affidea.

 

 

H Affidea συμπλήρωσε 15 χρόνια πορείας στη χώρα μας. Ποιοι ήταν οι σημαντικότεροι σταθμοί σε αυτήν τη διαδρομή μέχρι σήμερα και τι θα λέγατε πως έχει κατορθώσει μέσα σε αυτά τα χρόνια η εταιρεία;

Το ταξίδι της Affidea, όντως, ξεκίνησε στην Ελλάδα πριν από 15 χρόνια, με όραμα τη δημιουργία ενός ποιοτικού φορέα παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα τιμά τον εξεταζόμενο. Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της στηρίχθηκε από μια μεγάλη ισχυρή ομάδα καταξιωμένων ιατρών. Κυρίως, όμως, χτίστηκε χάρη στην προσπάθεια, την προσήλωση και την αφοσίωση των ανθρώπων της. Μιας ομάδας που κατάφερε μεγαλώνοντας, όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά και να ενισχύσει την κουλτούρα της ποιοτικής εξυπηρέτησης του εξεταζόμενου.

Η Affidea Ελλάδος, μέλος του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ομίλου στις υπηρεσίες εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, αποτελεί σήμερα έναν δυναμικό παίκτη στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα στην αγορά των διαγνωστικών εργαστηρίων απεικόνισης και βιοπαθολογίας. Με 15 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και ακολουθώντας μια αναπτυξιακή στρατηγική, δημιούργησε ένα πανελλαδικό δίκτυο διαγνωστικών κέντρων, το οποίο ξεκίνησε από την Καλαμάτα το 2005 και σήμερα εκτείνεται από την Καβάλα μέχρι την Κρήτη.

Στη διάρκεια της πορείας της, η εταιρεία ανέπτυξε ένα πλήρες πλάνο επενδύσεων, το οποίο συμπεριέλαβε εκτός της δημιουργίας νέων κέντρων, στρατηγικής σημασίας συνεργασίες και εξαγορές, όπως τα διαγνωστικά κέντρα του θεραπευτηρίου Υγεία στην Αττική, ενώ παράλληλα έκανε δυναμική είσοδο στον ασφαλιστικό χώρο το 2017, σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα στην Ελλάδα, την Εθνική Ασφαλιστική, που εμπιστεύθηκε στην Affidea τα ατομικά της συμβόλαια. Η στρατηγική του ομίλου περιλαμβάνει επίσης και τη δραστηριοποίηση και επέκταση σε νέους τομείς, αγορές και παροχές υπηρεσιών. Στις αρχές του 2020 επεκτείνεται στον κλάδο της δερματολογίας, εξαγοράζοντας τα πρότυπα ιατρικά κέντρα City Med σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα διαγνωστικά κέντρα της Affidea λειτουργούν σε πρότυπους ιατρικούς χώρους, είναι εξοπλισμένα με ιατρικά μηχανήματα τεχνολογίας αιχμής και στελεχώνονται από έμπειρο ιατρικό προσωπικό με άρτια επιστημονική κατάρτιση και πολυετή εμπειρία στο χώρο της υγείας. Οι επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με τις συνεχείς αναβαθμίσεις των χώρων και των κτιριακών υποδομών, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση παροχής υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών. Η Affidea διατηρεί επίσης ένα κοινωνικό πρόσωπο, εμπνέοντας δύναμη και ελπίδα, θέτοντας παράλληλα ρεαλιστικούς στόχους προόδου. Έχει καταφέρει να γίνει για τους ασθενείς και την ιατρική κοινότητα σημείο αναφοράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ποια είναι η φιλοσοφία της Affidea, τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στην Ελλάδα; Τι την κάνει να ξεχωρίζει;

Η φιλοσοφία του ομίλου στηρίζεται στην ιδέα ότι «πάνω από όλα είναι η υγεία», μια ιδέα που μας καθοδηγεί καθημερινά και πάνω στην οποία χτίζουμε τις υπηρεσίες μας. Η Affidea επενδύει διαρκώς στην ιατρική πρωτοπορία και στην ιατρική καινοτομία. Στη διάρκεια της πολυετούς της δραστηριοποίησης, μάλιστα, έχει λάβει πολυάριθμες διεθνείς και εθνικές διακρίσεις, όχι μόνο για την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της και την ασφάλεια των εξεταζόμενων από πλευράς ακτινοπροστασίας, αλλά και για την επενδυτική της δραστηριότητα και τη σταθερή της ανάπτυξη. Οι διακρίσεις της ανάμεσα στα διαμάντια της ελληνικής οικονομίας και στις υγιέστερα αναπτυσσόμενες εταιρείες, καθώς και η έντονη επιχειρηματική της δραστηριότητα και η συνεχής αναζήτηση βελτίωσης και επέκτασης των υπηρεσιών της, επισφραγίζουν τη δέσμευση της Affidea να λειτουργεί υπεύθυνα, ανεβάζοντας διαρκώς τον πήχυ των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Με όχημα λοιπόν την καινοτομία, είμαστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη και παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε. Η αποστολή μας έγκειται στο να υιοθετούμε και να εφαρμόζουμε προηγμένες λύσεις, όπως για παράδειγμα το σύστημα της Τεχνητής Νοημοσύνης, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στην εταιρεία το γεγονός πως η μητρική αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές και παρόχους στον κλάδο των υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη;

Πραγματικά, η Affidea είναι ο μεγαλύτερος πάροχος εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, διατηρώντας σημαντική παρουσία σε 16 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σήμερα, με περισσότερα από 280 ιδιόκτητα ιατρικά κέντρα πανευρωπαϊκά και πάνω από 9.400 επαγγελματίες υγείας, διαθέτουμε το πιο εκτεταμένο δίκτυο διαγνωστικών κέντρων με την εγγύηση ποιότητας της μητρικής εταιρείας και ευρωπαϊκή σφραγίδα. Παράλληλα, οι ασθενείς και ασφαλισμένοι των ασφαλιστικών εταιρειών αποκτούν ακόμη ευκολότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης και διάγνωσης που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα και διαδικασίες ασφάλειας. Η Affidea, έχοντας αναπτύξει μεγάλη τεχνογνωσία στο συντονισμό και στην εξυπηρέτηση του πελατολογίου της (ασφαλισμένοι ασφαλιστικών εταιρειών, ιδιώτες, εργαζόμενοι και στελέχη επιχειρήσεων) ανταποκρίνεται ταχύτατα στην παροχή εξωνοσοκομειακών υπηρεσιών υγείας, μέσα από το πανευρωπαϊκό δίκτυό της, καλύπτοντας αρκετές από τις πόλεις της Ευρώπης, όπως Λισσαβόνα, Μιλάνο, Κωνσταντινούπολη και Γενεύη. Επωφελούμενη από το ευρύ δίκτυο της μητρικής εταιρείας, εφαρμόζει και ανταλλάσσει τα πιο σύγχρονα πρωτόκολλα με συγκεκριμένες παραμέτρους, που συμβάλλουν στην ασφαλή, έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση, μειώνουν το χρόνο εξέτασης, βελτιστοποιούν την απεικόνιση και κατά συνέπεια την αποτελεσματικότητα. Επιπρόσθετα, η Affidea έχει συγκροτήσει ένα δίκτυο εξειδικευμένων ακτινολόγων διαφόρων υποειδικοτήτων σε κάθε χώρα, οι οποίοι συνεργάζονται μεταξύ τους και καθορίζουν τα βέλτιστα ιατρικά πρωτόκολλα, με αποτέλεσμα πιο ακριβείς διαγνώσεις, ταχύτερη και καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση για τον ασθενή.

Πώς επηρέασε τη λειτουργία της Affidea η εμφάνιση της πανδημίας του Covid-19; Ποιες προκλήσεις προέκυψαν και πώς ανταποκριθήκατε σε αυτές;

Από την πρώτη στιγμή μπήκαμε στη μάχη κατά της πανδημίας και σχεδιάσαμε τη δική μας γραμμή άμυνας απέναντι στην απειλή, με πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση της υγείας τόσο των εξεταζόμενων όσο και του προσωπικού μας. Λάβαμε ειδικά μέτρα προφύλαξης κατά του κορονοϊού και πολύ γρήγορα προσαρμόσαμε τις λειτουργίες των κέντρων μας, τηρώντας πιστά τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Η δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων, οι συνθήκες αποστείρωσης, η χρήση προστατευτικού υλικού, η λήψη δειγμάτων, η θερμομέτρηση, είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Αυτό εκ του αποτελέσματος μας γεμίζει υπερηφάνεια και μας δικαιώνει, αφού με υπευθυνότητα χτίσαμε εμπειρία και τεχνογνωσία την οποία μοιραζόμαστε πλέον και με τους συναδέλφους μας επαγγελματίες υγείας στην Ευρώπη, με τους οποίους είμαστε σε συνεχή διάλογο και επικοινωνία στο πεδίο των best practices. Συνεχίζουμε το έργο μας για την προαγωγή της υγείας και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Ανταποκρινόμαστε στις περιπτώσεις ασθενών που η εξυπηρέτησή τους μπορεί να γίνει στον οικείο χώρο του σπιτιού τους με τις κατ’ οίκον υπηρεσίες αιμοληψίας και νοσηλείας που διαθέτουμε, ειδικά σε ευπαθείς ομάδες και χρονίως πάσχοντες ασθενείς. Στεκόμαστε δίπλα στην Πολιτεία και συνεισφέρουμε στην προσπάθειά της με όλους τους τρόπους και τα διαθέσιμα μέσα. Όλα τα διαγνωστικά κέντρα μας με αυτόν τον τρόπο συμμετέχουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, παραμένοντας σε πλήρη λειτουργία ακόμη και σε περιόδους lockdown, συμβάλλοντας στην καλύτερη διαχείριση των ασθενών.

Κατά τη γνώμη σας ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του χώρου των διαγνωστικών εργαστηρίων απεικόνισης και βιοπαθολογίας, στον οποίο δραστηριοποιείται και η Affidea, σε αυτή την περίοδο της μάχης με τον Covid-19;

Το υγειονομικό σύστημα της χώρας δίνει μάχη με έναν αόρατο εχθρό, ωστόσο σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία είμαστε όλοι μαζί. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είχε και έχει κομβικό ρόλο, αποτελώντας τον «κυματοθραύστη» περιστατικών, ώστε να μην καταλήγουν στα δημόσια νοσοκομεία και τα επιβαρύνουν. Μπορεί να είμαστε όλοι προσηλωμένοι στην πανδημία, αλλά δυστυχώς τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας δεν παύουν να υπάρχουν και δεν πρέπει να τα αμελούμε. Ιδιαίτερα σημαντικό επομένως είναι να στοχεύουμε στην πρόληψη των επιπλοκών των ασθενών με χρόνια νοσήματα, διασφαλίζοντας την αναγκαία ιατρική παρακολούθηση και θεραπευτική αντιμετώπιση. Έπειτα, λόγω και της συνεχούς μετάδοσης του κορονοϊού SARS-CoV-2 σε παγκόσμιο επίπεδο, η διεθνής προσοχή επικεντρώνεται στον σημαντικό ρόλο των διαγνωστικών τεστ για το μετριασμό και την καταστολή της εξάπλωσης της νόσου Covid-19. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο με τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων στη μάχη κατά του κορονοϊού, με μοριακό έλεγχο, rapid test και τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων, καθώς το σύστημα δημόσιας υγείας είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορεί να ασκήσει αυτή την τεράστια δραστηριότητα από μόνο του.

Θεωρείτε πως η πανδημία του Covid-19 θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για το χώρο της ιδιωτικής υγείας στο άμεσο μέλλον;

Ο ενιαίος σχεδιασμός του υγειονομικού χάρτη της χώρας, που συμπεριέλαβε για πρώτη φορά δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανεξαρτήτως βαρύτητας του κάθε τομέα, πρέπει να αποτελέσει αφορμή για έναν καλύτερο μελλοντικό σχεδιασμό και για την επόμενη μέρα. Άλλωστε, οι παραπάνω τομείς είναι και πρέπει να είναι συμπληρωματικοί και όχι ανταγωνιστικοί. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τις επιχειρήσεις συνδέεται με τη διατήρηση της αξιοπιστίας τους μετά την κρίση. Τουλάχιστον στον δικό μας όμιλο, αυτή είναι η παραδοχή για την επόμενη μέρα. Όταν δραστηριοποιείσαι σε έναν ευαίσθητο κλάδο, όπως είναι η υγεία, η διασφάλιση της ποιότητας της υγειονομικής φροντίδας των ασθενών και της αποδοχής της κοινωνίας, είναι -και θα πρέπει να είναι- το κύριο μέλημα, γιατί μόνο έτσι διασφαλίζεται η μακροχρόνια συνέχεια και συνέπεια.

Προχωρήσατε σε αναπροσαρμογή του επενδυτικού σας πλάνου εξαιτίας της πανδημίας; Σε ποιες κινήσεις προχωρήσατε το 2020 και ποιες -και τι ύψους- προγραμματίζετε για τη συνέχεια;

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και μπροστά σε μια κρίση, δεν σημαίνει ότι το σύνολο των αναπτυξιακών μας πλάνων παύει να υφίσταται. Προφανώς, μπαίνουμε σε μια διαδικασία επανεξέτασης των προτεραιοτήτων μας, όπως άλλωστε οφείλουμε να κάνουμε κάθε φορά που τα δεδομένα γύρω μας αλλάζουν, ωστόσο υπάρχουν στρατηγικές κινήσεις που εξακολουθούμε να στηρίζουμε. Η στρατηγική μας ανάπτυξη συνεχίστηκε το 2020 και συνεχίζεται δυναμικά και σταθερά. Συνεχίζουμε πιστοί στις αξίες μας να δημιουργούμε καινοτόμα τμήματα και να επενδύουμε συνεχώς σε τεχνολογία αιχμής, επεκτεινόμαστε σε γεωγραφικές περιφέρειες, συνεργαζόμαστε με καταξιωμένους επαγγελματίες υγείας σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνάπτουμε εξαιρετικά σημαντικές επιστημονικές συνεργασίες με κορυφαίους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο και συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην προαγωγή της υγείας.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι τον Σεπτέμβριο ολοκληρώσαμε τη μετεγκατάσταση της Affidea Ψυχικού σε έναν νέο υπερσύγχρονο χώρο υψηλών προδιαγραφών στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Μαβίλη, όπου κάθε ασθενής έχει τη δυνατότητα να καλύψει πολλαπλά επίπεδα ιατρικής φροντίδας, να πραγματοποιήσει εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις και να εξυπηρετηθεί σε ένα περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας και αξιοπιστίας. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος, διότι πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία και επένδυση στο χώρο των υπηρεσιών υγείας που θα είναι προσβάσιμες στον καθένα. Ανοίξαμε νέο κέντρο στην Καλλιθέα, στο οποίο εγκαταστήσαμε ένα υπερσύγχρονο βιοπαθολογικό εργαστήριο, που πλέον δραστηριοποιείται ως το μητροπολιτικό μας εργαστήριο, έχοντας ως βάση την πιο πρόσφατη καινοτομία στον τομέα της εργαστηριακής διάγνωσης. Επεκτείναμε με νέα τμήματα και υπηρεσίες την πολυδύναμη μονάδα στην Κηφισιά, εγκαθιστώντας ένα πρωτοποριακό μηχάνημα μοναδικό στην Ελλάδα για κολονοσκόπηση και γαστροσκόπηση. Με την εξαγορά των ιατρικών κέντρων City Med σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις αρχές του έτους, προσθέσαμε στο δίκτυό μας σημαντική τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην αγορά των υπηρεσιών δερματολογίας, κάτι που πιστεύουμε ότι θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου. Με τις επενδύσεις αυτές και τις επικείμενες που έχουμε στο πλάνο για τη νέα χρονιά, κάνουμε σαφή τη δέσμευσή μας στην Ελλάδα και στην αναπτυξιακή μας προοπτική. Διευρύνουμε το πεδίο δράσης μας και ταυτόχρονα ενδυναμώνουμε το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών μας.

Στις αρχές του 2020 επεκταθήκατε στον κλάδο της δερματολογίας, εξαγοράζοντας τα πρότυπα ιατρικά κέντρα City Med σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τι σας οδήγησε σε αυτήν τη στρατηγική απόφαση και ποιοι οι στόχοι που έχουν τεθεί; Επίσης, εξετάζετε και άλλες πιθανές εξαγορές;

Μέσω αυτής της εξαγοράς η Affidea φέρνει μια νέα ιατρική υπηρεσία στο χαρτοφυλάκιό της για τους εξεταζόμενους και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, δημιουργώντας συνέργεια με τις απεικονιστικές και βιοπαθολογικές εξετάσεις της. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα καλά σχεδιασμένο βήμα προς τα εμπρός, που εξελίσσει τη δυναμική και τις υπηρεσίες μας ένα βήμα πιο πέρα σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε πολύ καλά, δηλαδή την προληπτική Ιατρική και την διαγνωστική απεικόνιση. Η ελληνική αγορά συνιστά την πλέον ανεπτυγμένη αγορά δερματολογίας, και μάλιστα με μεγάλη ζήτηση από το κοινό, και με την ένταξη ενός αναγνωρισμένου παρόχου δερματολογίας, όπως το Athens City Med στο δίκτυό μας, κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για ολοκληρωμένη φροντίδα στους εξεταζόμενούς μας. Η επικύρωση αυτής της επένδυσης αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά και παράλληλα της μητρικής εταιρείας προς την ανάπτυξη και λειτουργία της ελληνικής θυγατρικής της. Για την Affidea, η κίνηση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική της στόχευση, που είναι να καταστεί ο πλέον αξιόπιστος πάροχος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα. Αυτός εξάλλου είναι και ο τομέας εξειδίκευσής της.

Ποιο είναι το προσωπικό σας όραμα για την Affidea; Ποιος είναι ο στόχος που έχετε θέσει για τα επόμενα χρόνια;

Στόχο, τόσο δικό μου όσο και του ομίλου, αποτελεί η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, παρέχοντας κίνητρα και εφόδια για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας. Θεωρούμε μεγαλύτερη επιβράβευσή μας τους εκατοντάδες χιλιάδες ικανοποιημένους εξεταζόμενους. Η αποστολή μας συνίσταται στη διαρκή εξασφάλιση υπερσύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού σε όλες τις ιατρικές μονάδες μας, στην ενσωμάτωση πρωτοποριακών ιατρικών πρακτικών στην υπηρεσία των εξεταζόμενων, στην ανάδειξη των διεθνών επιστημονικών κατακτήσεων και στην επένδυση για την εφαρμογή τους και στη χώρα μας. Προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε στις νέες καταστάσεις που διαμορφώνονται, όποιες κι αν είναι αυτές. Να προσφέρουμε πάντοτε τις υπηρεσίες μας με την ποιότητα που έχουμε, για να βοηθούμε την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Να βλέπουμε πάντα τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδος μας, να βάζουμε στόχους, να έχουμε την υπομονή να δραστηριοποιούμαστε στην κατάλληλη στιγμή, να δημιουργούμε χώρους εργασίας με ανθρώπους που θα τους επιλέγουμε από το χαρακτήρα τους και μετά από τις γνώσεις τους. Και σε αυτό το σημείο επιμένω, γιατί ήταν πάντα η αρχή μου, να κερδίζουμε τους συνεργάτες μας στο επίπεδό τους και να βεβαιώνουμε ότι αγαπάνε αυτό που κάνουν, γιατί χωρίς αγάπη δεν υπάρχει επιτυχία και γιατί επιτυχία είναι οι συνεργάτες μας να αισθάνονται ασφαλείς και παραγωγικοί. Θετικό θα είναι η κάθε προσπάθειά μας να κάνει, άμεσα ή έμμεσα, καλό στον μικρό ή μεγάλο κοινωνικό χώρο όπου δραστηριοποιούμαστε. Έτσι μόνο απολαμβάνουμε την αναγνώριση, την εκτίμηση, που σας διαβεβαιώνω είναι η καλύτερη ανταμοιβή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ