Έφυγε η δημοσιογράφος, Τιτίνα Δανέλλη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
08 Ιανουαρίου 2021 | Πρόσωπα
Πένθος επικρατεί στον χώρο της δημοσιογραφίας, καθώς η δημοσιογράφος, Τιτίνα Δανέλλη, πέθανε και το ΚΚΕ έσπευσε να εκφράσει τα βαθιά του συλλυπητήρια.

 

 

 

Η Τιτίνα Δανέλλη ήταν επί σειρά ετών δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», ενώ είχε καλλιεργήσει και τη συγγραφική της φύση, έχοντας συγγράψει αρκετά μυθιστορήματα.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

 

 

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το θάνατο της Τιτίνας (Μαρία – Χριστίνα) Δανέλλη μετά από πολυετή ασθένεια. Η σ. Τιτίνα προσέφερε σχεδόν 30 χρόνια στο «Ριζοσπάστη», δουλεύοντας στο Πολιτιστικό Τμήμα της εφημερίδας.

Η Τιτίνα Δανέλλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία στη Νάπολη και στη Ρώμη της Ιταλίας, ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησε τη σχολή Διερμηνέων. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος σε πολλά περιοδικά και σε απογευματινές εφημερίδες στο ελεύθερο αλλά και καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.

Από το 1981 υπήρξε μέλος του ΚΚΕ. Από το 1985 και μέχρι τη συνταξιοδότηση της εργάζονταν στον «Ριζοσπάστη», στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.

Ως συγγραφέας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το αστυνομικό μυθιστόρημα. Πρώτο της έργο το μυθιστόρημα «Ο επιτυχημένος» (1971). Ακολούθησαν το μυθιστόρημα «Αντιπερισπασμός» (1973), οι νουβέλες «Αίθουσα αναμονής» (1974) και «Σερ Γκρέγκορι ή Καπετάν Γρηγόρης» (1986), το μυθιστόρημα «Ένα και Ένα κάνουν όσο θες» (σε συνεργασία με τον Μάνο Κοντολέων, 1981), το θεατρικό έργο «Έρως διατηρητέος έως… «(1996), και τα μυθιστορήματα «Ο θρήνος της Κλεοπάτρας» (2000), «Το παιχνίδι του δικαστή» (2002), «Εκ των πραγμάτων» (σε συνεργασία με τον Θανάση Μπαλοδήμα, 2003), «Η τέταρτη γυναίκα» (2004), και το κατασκοπευτικό μυθιστόρημα «Ο ταγματάρχης» (σε συνεργασία με τον Θανάση Παπαρήγα, 2007).

Επίσης έγραψε σενάρια για τηλεοπτικές σειρές και έκανε πολλές μεταγλωττίσεις από ξένες ταινίες. Έχει τιμηθεί με το βραβείο ΥΠΠΟ για το θεατρικό έργο «Έρως διατηρητέος έως…»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ