Σκυλακάκης: Το καταστήματα θα ανοίξουν με σειρά προτεραιότητας, πρώτα τα εποχιακά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
12 Ιανουαρίου 2021 | Πολιτική Οικονομία
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, θα πρέπει να δωθεί προτεραιότητα στα καταστήματα με εποχιακά προϊόντα καθώς αυτά αν μείνουν ώς απόθεμα κινδυνεύουν να χάσουν την αξία τους.

 

 

 

 

Ο κύριος Σκυλακάκης, δήλωσε στον ΣΚΑΙ, μεταξύ άλλων και πως θα έχουμε στο μέλλον μία κάρτα εργασίας συνδεδεμένη με το Υπουργείο Εργασίας η οποία θα έχει μέσα όλες τις πληροφορίες των εργαζομένων.

«Δεν είμαστε ταπί, γιατί καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση με εξατομικευμένα μέτρα», δήλωσε και ξεκαθάρισε πως η επόμενη φάση αντιμετώπισης θα είναι πιο εξατομικευμένη, καθώς οι πόροι που κατέχουμε δεν είναι απεριόριστοι.

Σημείωσε ακόμη και πως βάση σχεδίου της Κυβέρνησης δεν θα έρθουν νέα μνημόνια και θα γίνει προσεκτική διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Προχώρησε να εξηγήσει πως με τα εμβόλια, «δε θα πάμε και δεν πρέπει να πάμε με πανδημία στο τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς θα έχουμε σοβαρό θέμα, όχι όμως χρεοκοπία.»

Σημαντικό είναι ακόμη σύμφωνα με την συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, πως οι ιδιώτες αλλά και οι επιχειρηματίες κατέθεσαν επιπλέον 15 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες την περίοδο της πανδημίας. Αναφέροντας χαρακτηριστικά πως, «στα μνημόνια οι πολίτες πήραν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, τώρα τα έβαλαν γιατί έχουν εμπιστοσύνη στην προοπτική της χώρας».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ