Φίλιππος Ζαγοριανάκος: Δέσμευση στην Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01 Δεκεμβρίου 2014 | Επενδύοντας στην Ελλάδα
Συνέντευξη με τον CEO της LEASEPLAN HELLAS

 

 

 

Έχοντας να επιδείξει μια θετική πορεία 11 χρόνων στην ελληνική αγορά, η LeasePlan σχεδιάζει να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες βέλτιστης ποιότητας και προστιθέμενη αξία για τους πελάτες της, ενδυναμώνοντας την επιχειρηματική της παρουσία στην Ελλάδα.

Η LeasePlan Hellas δραστηριοποιείται εδώ και 11 χρόνια στην ελληνική αγορά vehicle operating leasing, καταγράφοντας θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και σταθερή αύξηση τζίρου παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που υπάρχουν στο χώρο λόγω της γενικευμένης οικονομικής ύφεσης. Μπορείτε να μας ενημερώσετε με συγκεκριμένα στοιχεία για τα μεγέθη της εταιρείας και για τη στρατηγική που έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα;
Στη LeasePlan Hellas έχουμε ως στόχο την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών εκμίσθωσης και διαχείρισης αυτοκινήτων και η στρατηγική που ακολουθούμε βασίζεται στην προσφορά υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, που ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες των πελατών μας, χωρίς να μένουμε σε συμβατικές λύσεις και πρακτικές.

 

 

Βάσει λοιπόν των παραπάνω, είναι αλήθεια ότι έχουμε κατορθώσει ως εταιρεία να ακολουθούμε μια πορεία ανάπτυξης καταγράφοντας αύξηση 17% στον κύκλο εργασιών μας από το 2010 μέχρι το 2013, ενώ στόχος μας για το 2014 είναι να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία και να αυξήσουμε, τόσο το στόλο μας, όσο και το χαρτοφυλάκιο των συνεργατών μας.
Εξίσου θετικά ήταν και τα οικονομικά αποτελέσματα της LeasePlan Corporation, η οποία το 2013 πέτυχε αύξηση 35% στα καθαρά κέρδη, φτάνοντας τα 326 εκατομμύρια ευρώ και παράλληλα αύξησε το συνολικό αριθμό οχημάτων στα 1,37 εκατομμύρια και το συνολικό αριθμό εργαζομένων σε 6.571 από 6.296 που ήταν το προηγούμενο έτος.

Πόσα οχήματα διαθέτει αυτήν τη στιγμή ο στόλος της LeasePlan Hellas και ποιος είναι ο στόχος που έχετε θέσει σχετικά; Τι ύψους επενδύσεις υλοποιείτε για το συγκεκριμένο κομμάτι;
Καταγράφοντας σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το 2012, πλέον διαθέτουμε 11.100 οχήματα και εξυπηρετούμε περισσότερους από 1.100 πελάτες. Το 2014 στοχεύουμε να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το στόλο μας, τόσο συνολικά όσο και στα επιμέρους τμήματα που διαθέτουμε, όπως το στόλο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Είναι γεγονός ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι οχημάτων, επενδύουμε συστηματικά και σταθερά, καθώς για εμάς στη LeasePlan Hellas, τα οχήματα που διαθέτουμε, σε συνδυασμό με το ανθρώπινο δυναμικό μας, είναι οι δύο κύριοι παράγοντες που συντελούν στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών μας και στην επιτυχημένη λειτουργία.

Πριν από λίγο καιρό παρουσιάσατε νέα γραφεία στη Θεσσαλονίκη, ενδυναμώνοντας την ήδη ισχυρή παρουσία σας στη Βόρεια Ελλάδα. Γιατί προχωρήσατε στη συγκεκριμένη στρατηγική επιλογή και ποιες επενδυτικές κινήσεις υλοποιήσατε και σχεδιάζετε να υλοποιήσετε για περαιτέρω ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς;
Η επιλογή των νέων μας γραφείων στη Θεσσαλονίκη ήταν όντως στρατηγικής σημασίας για εμάς, καθώς σκοπός μας ήταν να καλύψουμε με άρτιο και εξατομικευμένο τρόπο τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των πελατών μας στην τοπική αγορά της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Η ενίσχυση της τοπικής αγοράς και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας αποτελεί μακροχρόνιο στόχο της LeasePlan Hellas και γι’ αυτό έχουμε επιλέξει να επενδύουμε σε μεγάλες πόλεις, στηρίζοντας την οικονομία τους και παρέχοντας ανταγωνιστικές υπηρεσίες για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των υπαρχόντων και εν δυνάμει πελατών μας. Τα μελλοντικά μας σχέδια αφορούν στην περαιτέρω επέκταση και ενδυνάμωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της LeasePlan Hellas στην πόλη, γεγονός που θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας και στη δημιουργία περαιτέρω θέσεων εργασίας.

Σχεδιάζετε επενδύσεις για την ανάπτυξη νέων segment της ελληνικής αγοράς vehicle operating leasing καθώς και για την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών;
H ελληνική αγορά εκμίσθωσης αυτοκινήτων εξελίσσεται διαρκώς και η LeasePlan Hellas ακολουθεί την ίδια αναπτυξιακή πορεία, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες για μεγάλες εταιρείες, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για επαγγελματίες και ιδιώτες. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, πάντοτε τα επενδυτικά μας σχέδια περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και την εξυπηρέτηση νέων segments της αγοράς leasing αυτοκινήτων.

Πρόσφατα δημιουργήσαμε την κατηγορία Small Fleet, εξυπηρετώντας και παρέχοντας υπηρεσίες σε επιχειρήσεις μικρότερου μεγέθους που χρειάζεται από ένα ως τρία εταιρικά οχήματα, ενώ εγκαινιάσαμε την online υπηρεσία LeasePlan direct, μέσω της οποίας ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό για τις προσφορές του μήνα, ώστε τόσο οι ιδιώτες όσο και οι επιχειρήσεις να επωφελούνται ακόμα περισσότερο, επιλέγοντας κάθε μήνα την πιο συμφέρουσα πρόταση, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους.  

Ένα ακόμα πρόγραμμα που υλοποιούμε για να προσφέρουμε προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας είναι το SafePlan, το οποίο ξεκίνησε από την Ελλάδα και έχει ήδη υιοθετηθεί από 6 χώρες του ομίλου LeasePlan (Ελλάδα, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Τουρκία και Γερμανία). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εστιάζει στη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση ασφαλούς οδήγησης των οδηγών εταιρικών στόλων, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία υπεύθυνων οδηγών που κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια και ακολουθούν μια σωστή οδηγική συμπεριφορά.

Η εταιρεία επενδύει σημαντικά στο ανθρώπινο δυναμικό της και στην ανάπτυξή του, έχοντας να επιδείξει διακρίσεις και σε θεσμούς, όπως τα Best Workplaces. Μπορείτε να μας περιγράψετε τη στρατηγική και τις πρακτικές σας σε αυτό το πεδίο;
Στη LeasePlan Hellas πιστεύουμε ότι οι άνθρωποί μας είναι η κινητήριος δύναμη της δραστηριότητας και της αναπτυξιακής πορείας που ακολουθούμε. Σήμερα, διαθέτουμε 75 εργαζομένους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχοντας δημιουργήσει 10 νέες θέσεις σε σχέση με το 2012. Η στρατηγική που ακολουθούμε σε αυτό το πεδίο βασίζεται στις καλές εργασιακές σχέσεις που έχουμε χτίσει, στο ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον που διατηρούμε και στην εμπιστοσύνη που δείχνουμε στους ανθρώπους μας, επιβραβεύοντάς τους για την αφοσίωση και την εργατικότητά τους και θεωρώντας τους πολύτιμους συνεργάτες μας. Παράλληλα, κάθε χρόνο επενδύουμε στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού μας, καθώς πιστεύουμε ότι η επαγγελματική εξέλιξη και η περαιτέρω εξειδίκευση των εργαζομένων μας αντιστοιχεί στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών μας και στην καλύτερη αναγνώριση και κάλυψη των αναγκών τους.

Επίσης, η LeasePlan Hellas έχει επιδείξει σημαντική δραστηριότητα στο κομμάτι της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ποιες δράσεις πραγματοποιείτε και ποια η σχετική φιλοσοφία σας;
Η φιλοσοφία μας στη LeasePlan Hellas βασίζεται στην προσφορά στην κοινωνία και στη δημιουργία αξίας για το κοινωνικό σύνολο. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία σχεδιάζει και υλοποιεί μια ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων εταιρικής ευθύνης, με άξονες το παιδί, την κοινωνία και το περιβάλλον, όπως είναι το πρόγραμμα ChildPlan, που έχει ως στόχο την υποστήριξη των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες και το πρόγραμμα GreenPlan, το οποίο στηρίζει τις εταιρείες που επιθυμούν να έχουν πιο «πράσινο» αποτύπωμα σε ό,τι αφορά στον εταιρικό τους στόλο.

Ενδεικτικές σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει κατά καιρούς για τη στήριξη Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών είναι η διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων, με στόχο τη συλλογή χρημάτων για την ενίσχυση φιλανθρωπικών οργανισμών, δωρεά στόλου για την εξυπηρέτηση των αναγκών επιλεγμένων ΜΚΟ, όπως είναι ο Αρκτούρος και η Αρωγή.

Επιπλέον, η υλοποίηση αναδασώσεων, στο πλαίσιο δράσεων για τη φροντίδα και διατήρηση του αισθητικού δάσους του Υμηττού και η συλλογή ρούχων, παιχνιδιών και τροφίμων για τη στήριξη του έργου των Γιατρών του Κόσμου.

Θεωρείτε πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης, προσφέροντας ευκαιρίες για επιχειρηματικές κινήσεις και επενδυτικές πρωτοβουλίες;
Το σημείο της κρίσιμης καμπής είναι πίσω μας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καθώς η εκάστοτε κρίση αποτελεί μία ευκαιρία αναδιοργάνωσης, ανασυγκρότησης και ενδυνάμωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η LeasePlan δεσμεύεται να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες βέλτιστης ποιότητας και προστιθέμενη αξία για τους πελάτες της, ενδυναμώνοντας την επιχειρηματική της παρουσία στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις που παρουσιάζονται στο διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ