Τζακ Μα: Εμφανίστηκε ξανά ο ιδρυτής της Alibaba

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20 Ιανουαρίου 2021 | Κόσμος
Επανεμφανίστηκε ο Τζακ Μα, ιδρυτής της Alibaba, μετά από μήνες απουσίας από τη δημόσια ζωή, γεγονός που είχε τροφοδοτήσει έντονες εικασίες για την κατάσταση του δισεκατομμυριούχου, ο οποίος αντιμετωπίζει όλο και περισσότερο έλεγχο της «αυτοκρατορίας» που έχει φτιάξει στο διαδίκτυο.

 

 

 

 

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο πιο αναγνωρίσιμος επιχειρηματίας της Κίνας απευθύνθηκε σε καθηγητές μέσω livestream την Τετάρτη. Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ο Μα αναφέρει ότι θα δώσει περισσότερο από τον χρόνο του σε φιλανθρωπική δράση. «Θα συναντηθούμε ξανά αφότου τελειώσει η πανδημία», δήλωσε ο Μα.

Η μετοχή της Alibaba κατέγραφε κέρδη άνω του 4% στο Χονγκ Κονγκ. Αν και δεν είναι ακόμη σαφές πού είναι ο Τζακ Μα, η εμφάνισή του σε ένα δημόσιο φόρουμ ηρεμεί τις ανησυχίες και τις φήμες για το πού βρίσκεται.

 

 

Η επιχειρηματική αυτοκρατορία του Μα, η Ant Group, έχει μπει στο στόχαστρο του Πεκίνου, από τότε που ο ίδιος έκανε μία αμφιλεγόμενη ομιλία στη Σανγκάη, στις 24 Οκτωβρίου, στην οποία επέκρινε το ρυθμιστικό σύστημα της Κίνας ότι εμποδίζει την καινοτομία και παρομοίασε τους παγκόσμιους τραπεζικούς κανόνες με έναν «σύλλογο ηλικιωμένων».

«Το σημερινό οικονομικό σύστημα είναι η κληρονομιά της Βιομηχανικής Εποχής», δήλωσε ο Μα στην ομιλία του. «Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο για την επόμενη γενιά και τους νέους. Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε το τρέχον σύστημα».

Μία εβδομάδα αργότερα, η Αρχική Δημόσια Προσφορά (ΙΡΟ) της Ant (αξίας 37 δισ. δολαρίων), που είχε ήδη λάβει το πράσινο φως από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Κίνας, αναβλήθηκε, καθώς οι κινεζικές αρχές παρουσίασαν ένα νέο προσχέδιο κανονισμών για τη λειτουργία του κλάδου των fintech.

 

 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ