Κορονοϊός - Τόκυο: Τρίτη ημέρα με πάνω από 500 κρούσματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21 Νοεμβρίου 2020 | Κόσμος
Η κυβέρνηση καταβάλλει μια προσπάθεια εξισορρόπησης με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας της Ιαπωνίας, διατηρώντας παράλληλα υπό έλεγχο την διασπορά του νέου κορονοϊού.

 

 

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναστείλει εσωτερική ταξιδιωτική εκστρατεία σε περιοχές στις οποίες τα κρούσματα του νέου κορονοϊού είναι ιδιαίτερα αυξημένα, την ώρα που ένας αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων καταγράφηκε το προηγούμενο 24ωρο στο Τόκιο.

 

Η μερική αναστολή της εσωτερικής ταξιδιωτικής εκστρατείας στην Ιαπωνία σηματοδοτεί μιααλλαγή κατεύθυνσηςαπό την ιαπωνική κυβέρνηση, η οποία δίσταζε μέχρι στιγμής να διακόψει ένα πρόγραμμα επιδότησης των εσωτερικών ταξιδίων.

"Θα αναστείλουμε τις νέες κρατήσεις στο πρόγραμμαGo To Travelγια τα ταξίδια που έχουν προορισμό περιοχές στις οποίες βλέπουμε μια αύξηση στα κρούσματα του νέου κορονοϊού", δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα καταβάλλει μια προσπάθεια εξισορρόπησης με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας της Ιαπωνίας, η οποία έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία της COVID-19, διατηρώντας παράλληλα υπό έλεγχο την διασπορά του νέου κορονοϊού. Ωστόσο επιτροπή ειδικών συνέστησε χθες Παρασκευή ότι η κυβέρνηση πρέπει να περικόψει το πρόγραμμα αυτό αν υπάρξει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού συνέχισε σήμερα να αυξάνεται στην Ιαπωνία. Στο Τόκιο καταγράφηκε ρεκόρ 539 νέων κρουσμάτων SARS-CoV-2 το 24ωρο που πέρασε, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης.

Σήμερα είναι η τρίτη ημέρα που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στο Τόκιο ξεπερνάει τα 500, μετά το ρεκόρ των 534 νέων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο που ανακοινώθηκε χθες Παρασκευή, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ