Ζάεφ: Θα ενταχθούμε στην ΕΕ ως «Μακεδόνες» που μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01 Δεκεμβρίου 2020 | Κόσμος
«Θα ενταχθούμε στην ΕΕ ως "Μακεδόνες" που μιλούν τη "μακεδονική" γλώσσα» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook o πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, δηλώνοντας αισιόδοξος πως οι δυσκολίες και οι βουλγαρικές ενστάσεις θα αρθούν έως την επικείμενη συνεδρίαση κορυφής της ΕΕ.

 

 

 

 

Ο Ζάεφ εμφανίζεται βέβαιος για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, μετά και την παρέμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, μέσω επιστολής που έλαβε από τον υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Φίλιπ Ρίκερ, για τη στήριξη της Ουάσινγκτον στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του, και σημειώνει πως «το "μακεδονικό" μέλλον είναι ευρωπαϊκό"».

 

 

«Ο "μακεδονικός" λαός, κοιτούσε πάντοτε και συνεχίζει να κοιτάει προς το μέλλον. Ολα τα προβλήματα, οι κατοχές και οι αποκλεισμοί ξεπεράστηκαν και ξεπεράστηκαν λόγω της επιθυμίας για ένα καλύτερο αύριο και μια καλύτερη ζωή. τσι είναι και τώρα. Προσβλέπουμε στην Ευρώπη, αυτός είναι ο μοναδικός μας δρόμος για ένα καλύτερο αύριο. Αφήνουμε την απομόνωση στο παρελθόν επειδή γνωρίζουμε ότι το "ακεδονικό"μέλλον είναι ευρωπαϊκό. Με αυτό το όνομα, συνεχίζουμε να αναζητούμε λύσεις. Είναι τόσο ευρωπαϊκό όσο και "μακεδονικό" Θα ενταχθούμε ως "Μακεδόνες" που μιλούν τη "μακεδονική" γλώσσα» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ζόραν Ζάεφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ