Γερμανικός Τύπος: Ο διαλλακτικός κύριος Ερντογάν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
14 Ιανουαρίου 2021 | Κόσμος
Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται στην αλλαγή στάσης του Τούρκου προέδρου, στη διαχείριση των σχέσεων της χώρας του με την Ελλάδα.

 

 

 

Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung επισημαίνει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας άνθρωπος της εξουσίας, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει ακολουθήσει επιτυχημένα το ένστικτό του.

Η εφημερίδα αναφέρει:

 

 

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει μεγάλα σχέδια με την αλλαγή του χρόνου. Αντί της αντιπαράθεσης όπως έκανε μέχρι πρότινος, τώρα προκρίνει τη συνεργασία και έτσι ξεκίνησε μια επίθεση διαλόγου γενικότερα. Οι διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα για τη Μεσόγειο, οι οποίες είχαν διακοπεί για πέντε χρόνια, θα συνεχιστούν. Μετά από χρόνια αποξένωσης, ένας Τούρκος πρέσβης πρόκειται να σταλεί στο Ισραήλ. Τούρκοι διπλωμάτες εργάζονται για την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία. Επιπλέον, ο Ερντογάν κάλεσε τους πρεσβευτές της ΕΕ για μια ανταλλαγή απόψεων για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και τους προσέφερε μια “θετική ατζέντα”.

Ο Ερντογάν δεν είναι ιδεολόγος, αλλά ένας άνθρωπος της εξουσίας. Ένας άνθρωπος που μέχρι στιγμής πολύ επιτυχημένα έχει ακολουθήσει το ένστικτό του και έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες που του προσφέρθηκαν. Τώρα όμως οι συνθήκες εντός και εκτός έχουν αλλάξει. Στην Ουάσινγκτον, ο Ερντογάν θα πρέπει στο μέλλον να ασχοληθεί με έναν Πρόεδρο που δεν τον στηρίζει πια. Η Αμερική και η Ευρώπη θα συνεργαστούν και πάλι στενότερα. Στο εσωτερικό, η πανδημία πλήττει σκληρά την Τουρκία, τόσο από οικονομική όσο και από υγειονομική πλευρά. Η ΕΕ τράβηξε λίγο τα γκέμια όταν επέβαλε - έστω και ελαφρές - κυρώσεις τον Δεκέμβριο. Μετά από όλα αυτά, ο Ερντογάν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συνεργασία είναι πλέον πιο χρήσιμη από την προηγούμενη αντιπαράθεση»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ