Στο «σφυρί» η βίλα Ψυχάρη λόγω χρεών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
07 Δεκεμβρίου 2020 | Φήμες & Ψίθυροι
Στο "σφυρί" βγαίνει την ερχόμενη Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου η πολυτελής βίλα του γιου του πρώην εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτη, η οποία βρίσκεται στις οδούς Σερεπετζή, Δόλασικ και Περσέως 2Α στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το protothema.gr, το ακίνητο εκπλειστηριάζεται για 2,4 εκατ. ευρώ, λόγω χρεών του γιου του εκδότη από τον οποίο αγοράστηκε τον Ιούνιο του 2003.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr, η βίλα εμβαδού 544 τ.μ., βρίσκεται σε οικόπεδο 3,4 στρεμμάτων, διαθέτει εξώστες 208 τ.μ. και αποτελείται από playroom περίπου 100 τ.μ., υπόγειο 158 τ.μ., ισόγειο 141 τ.μ. και πρώτο όροφο 140 τ.μ. Συνοδεύεται ακόμη από δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης τμήματος οικοπέδου 308 τ.μ.

 

 

Το ακίνητο διαθέτει 12 θέσεις στάθμευσης και έχει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης τμήματος του οικοπέδου επιφανείας 308 τ.μ. διαμορφώνεται προς 4.441 ευρώ το τετραγωνικό και συγκεντρώνει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από εταιρείες και ιδιώτες που αναζητούν κατοικίες στο Παλαιό Ψυχικό.

Η πρώτη υποθήκη εμφανίζεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για το ποσό των 7,7 εκατ. ευρώ με ημερομηνία 4 Ιουλίου 2017. Στη συνέχεια η τράπεζα προχωρά και στην δεύτερη υποθήκη για το ποσό των 13 εκατ. ευρώ, η οποία έγινε τον Οκτώβριο του 2017. Η Alpha Bank προχώρησε τον Δεκέμβριο του 2018 σε αναγκαστική κατάσχεση επί του ακινήτου για το ποσό των 500.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουσο του 2016, στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη είχε πει: «Μην έχετε ονειρώξεις. Το Mega δεν πρόκειται να κλείσει, οι καταστάσεις μπορεί να αλλάξουν…». Μάλιστα, ο ίδιος είχε τοπίσει πως δεν αναγνωρίζει τη δημοπρασία αδειοδότησης και αναφέρθηκε σε «λεγόμενες άδειες» οι οποίες «δεν έχουν δοθεί ακόμη». «Το Mega είναι μια εταιρεία που θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα» είχε αναφέρει και συμπλήρωσε: «Σας το λέω μεταξύ μας... Το Mega μπορεί να μεταβληθεί σε πάροχο υπηρεσίας, σε Βήμα TV».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ