Προς Λαύριο «κοιτάζει» το Data Center της Microsoft

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
19 Οκτωβρίου 2020 | Τεχνολογία
Tο Data Center πρόκειται να εγκατασταθεί στην έκταση του παλαιού εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον»

 

 

 

Το Λαύριο είναι η βασική υποψήφια πόλη για να φιλοξενήσει τη μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα. Σε συνέχεια των ανακοινώσεων που έγιναν προ δεκαπενθημέρου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός φαίνεται πως επιλέγει το νότιο άκρο της Αττικής και συγκεκριμένα το Λαύριο.
|
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ICTplus.gr, το Data Center πρόκειται να εγκατασταθεί στην έκταση του παλαιού εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό. Το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Λαναρά, έχει έκταση άνω των 100 στρεμμάτων και βρίσκεται κοντά σε οικόπεδα αντίστοιχης έκτασης τα οποία ενδέχεται να αξιοποιηθούν επίσης από τη Microsoft για την ανέγερση “υποστηρικτικών” μονάδων όπως αποθηκών και κατοικιών εργαζομένων.

Η περιοχή του Λαυρίου έχει πολλά πλεονεκτήματα καθώς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Αθήνα και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ υπάρχει άμεση πρόσβαση σε δίκτυο υψηλής τάσης. Οι παλαιές κτιριακές βιομηχανικές εγκαταστάσεις της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» θα κατεδαφιστούν, καθώς δεν πληρούν πλέον καμία προϋπόθεση σύγχρονης κατασκευής. Στη θέση των σημερινών ερειπίων ελληνικές και διεθνείς εξειδικευμένες κατασκευαστικές εταιρείες θα αναγείρουν σε χρόνο ρεκόρ κτιριακές υποδομές «βαρέων» απαιτήσεων.

Εντός διετίας από την έναρξη των οικοδομικών εργασιών, ακολουθεί η εγκατάσταση όλων των ηλεκτρομηχανολογικών και υπολογιστικών συστημάτων, ώστε η «συστοιχία» των DataCenters να λειτουργήσει εντός των καθορισμένων προθεσμιών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ