Ο Αντώνης Τζωρτζακάκης διευθύνων σύμβουλος του Φαιστός

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 Ιανουαρίου 2021 | Τεχνολογία
Η εταιρείας «Συμμετοχές 5G A.E.» θα έχει αποκλειστικό σκοπό τη διαχείριση του Αμοιβαίου Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών «Ταμείο Φαιστός»

 

 

 

Τη σύσταση εταιρείας με την επωνυμία «Συμμετοχές 5G A.E.» και με αποκλειστικό σκοπό τη σύσταση και διαχείριση του Αμοιβαίου Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών «Ταμείο Φαιστός», ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο). Το Ταμείο «Φαιστός» θα έχει ως αποστολή τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα ή/και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που λειτουργούν σε υποδομές 5G, και ενδεικτικά στους κλάδους των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, της μεταποίησης, της βιομηχανίας, του τουρισμού, της υγείας, της πληροφόρησης και των δικτύων κοινής ωφέλειας. Το fund θα ξεκινήσει την λειτουργία του με κεφάλαια ύψους περίπου 93 εκατ. ευρώ, τα οποία προέκυψαν από το 25% του ποσού της δημοπρασίας των συχνοτήτων για τα δίκτυα 5G, η οποία υπογράφηκε την τελευταία εβδομάδα του 2020. Ωστόσο αναμένεται να ενισχυθεί και με ιδιωτικά κεφάλαια σε ποσοστό τουλάχιστον 30%. 

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η σύνθεση του Δ.Σ. στη νέα εταιρεία, η οποία έχει ως εξής:

 

 

1. Γεώργιος Πολυχρονόπουλος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, 2. Αντώνιος Τζωρτζακάκης, διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος, 3. Σαλβατώρ Λεβής, εκτελεστικό μέλος, 4. Σωτήριος (Άκης) Μαρκάτος, εκτελεστικό μέλος, 5. Νικόλαος Καραπανάγου, εκτελεστικό μέλος, 6. Δέσποινα Μαγδαληνή (Ντιάνα) Μαρκάκη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, 7. Κωνσταντίνος Μεϊμέτης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ