Η Huawei ανακοίνωσε επίσημα την πώληση της Honor σε κοινοπραξία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
17 Νοεμβρίου 2020 | Τεχνολογία
​Η Huawei δεν θα κατέχει μετοχές στη νέα εταιρεία μετά την πώληση

 

Η Huawei προχωράει στην πώληση της χαμηλού κόστους θυγατρικής της Honor σε μια κοινοπραξία περισσότερων από 30 συμμετεχόντων, σε μια προσπάθεια να τη διατηρήσει εν ζωή, όπως δήλωσαν ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός και η κοινοπραξία σήμερα Τρίτη.

​Η Huawei δεν θα κατέχει μετοχές στη νέα εταιρεία Honor μετά την πώληση, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δήλωση, με τους αγοραστές να δημιουργούν μια νέα εταιρεία, την Shenzhen Zhixin New Information Technology.

Η συμφωνία έρχεται μετά τις κυρώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν περιορίσει τον εφοδιασμό στην κινεζική εταιρεία, με την αιτιολογία ότι αποτελεί απειλή για την εθνικής ασφάλεια, κάτι που η ίδια αρνείται.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δήλωση, η εν λόγω επιχείρηση βρίσκεται υπό «τεράστια πίεση», λόγω της «επίμονης έλλειψης στην διαθεσιμότητα τεχνικών στοιχείων». «Αυτή η κίνηση έγινε από τη βιομηχανική αλυσίδα της Honor για να εξασφαλίσει τη δική της επιβίωση», αναφέρει η Huawei. Η αλλαγή ιδιοκτησίας δεν θα επηρεάσει την κατεύθυνση ανάπτυξης της Honor, όπως επισημαίνουν και οι δύο δηλώσεις, χωρίς να αναφέρουν το οικονομικό ύψος της συμφωνίας. O δύο πλευρές δεσμεύονται για την προστασία και υποστήριξη των καταναλωτών, του δικτύου διανομής, των συνεργατών και των υπαλλήλων της Honor.

Το Reuters ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Huawei βρίσκεται σε συνομιλίες για την πώληση της Honor αντί του ποσού των 100 δισ. γιουάν (15,2 δισεκατομμύρια δολάρια), σε μια κοινοπραξία με επικεφαλής την Digital China και την κυβέρνηση του Σενζέν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ