Kard: Όλες οι προσφορές ανταμοιβών καρτών στο smartphone σου

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
05 Φεβρουαρίου 2018 | Startups
To www.kard.gr επιλέχθηκε ως η πιο καινοτόμα εφαρμογή στην Ελλάδα στη χρηματοοικονομική τεχνολογία και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Καινοτομίας 2017 στις Βρυξέλλες. Μία επιβράβευση των προσπαθειών του Παναγιώτη Τάτση που μας ανέλυσε τι εστί Kard. 

 

 

 

Η αύξηση των τερματικών αποδοχής καρτών (POS) είναι εντυπωσιακή. Μέσα σε μια διετία από τις περίπου 300.000 έφτασαν στις 540.000, μία άνοδος που έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας και μόνο απαρατήρητη δεν έχει περάσει. Πολλοί μάλιστα είχαν αντιληφθεί από πολύ νωρίς προς τα που οδηγείται η αγορά και φρόντισαν να κάνουν τις κινήσεις τους. Ο Παναγιώτης Τάτσης, o ιθύνων νους πίσω από το Kard, ήταν ένας απ' αυτούς. Η εφαρμογή του θέλει να μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη και πιο οικονομική και έχει ήδη κερδίσει εντυπώσεις και διακρίσεις.  

Με την εφαρμογή μπορεί κανείς να αναζητήσει, να συγκρίνει και να αγοράσει προσφορές ανταμοιβών καρτών από τράπεζες, και όχι μόνο. Είναι μια δωρεάν υπηρεσία που μπορεί να γλυτώσει τον user ευρώ και χρόνο και να του χαρίσει επιπλέον πόντους αλλά και πολύτιμα μίλια στις online αγορές του σε όλο τον κόσμο. Και το σημαντικότερο όλων είναι πως αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να αποκαλύπτονται προσωπικοί αριθμοί pin και προσωπικά δεδομένα.

 

 

To www.kard.gr επιλέχθηκε ως η πιο καινοτόμα εφαρμογή στην Ελλάδα στη χρηματοοικονομική τεχνολογία και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Καινοτομίας 2017 στις Βρυξέλλες. Μία επιβράβευση των προσπαθειών του Παναγιώτη Τάτση που μας ανέλυσε λίγο περισσότερο τι εστί Kard. 

Το Kard υπόσχεται πως μπορεί να βοηθήσει τους καταναλωτές να κερδίσουν χρήματα από τις τραπεζικές κάρτες στις καθημερινές συναλλαγές τους. Πως ακριβώς το κάνει αυτό;

Το Kard το καταφέρνει αυτό με τον καλύτερο και καινοτόμο τρόπο διότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να δώσουν κανένα προσωπικό στοιχείο σχετικά τις τραπεζικές κάρτες πάρα μόνο να γνωρίζουν του τύπους καρτών που έχουν στην κατοχή τους και το Kard θα είναι σε θέση να εμφανίσει όλες τις προσφορές ανταμοιβών καρτών από τράπεζες, εμπόρους και εκδότες καρτών παγκοσμίως.

Τι σας έδωσε έμπνευση για την ιδέα του Kard;

Η ιδέα του Kard ήρθε μετά την εμπειρία μου στο κομμάτι των τραπεζικών καρτών, των συναλλαγών και των POS και η έλλειψη μια πλατφόρμας όλα-σε-ένα στην Ελλάδα . Επίσης έπαιξε ρόλο και η μεγάλη άνοδος στη χρήση των τραπεζικών καρτών στη χώρα μας.

Τι σχόλια έχετε πάρει από την τραπεζική αγορά για τo project σας;

Τα σχόλια είναι θετικά από την τραπεζική αγορά με την προοπτική της μελλοντικής συνεργασίας διότι και οι ελληνικές τράπεζες έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση APIs για χρήση των τραπεζικών υπηρεσιών τους από τρίτους.

Σε τι φάση είναι η επαφή του Έλληνα καταναλωτή με το πλαστικό χρήμα;

Οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα στην Ελλάδα είναι πλέον σε υψηλό ποσοστό και οι τράπεζες ανταγωνίζονται για τις καλύτερες προσφορές ανταμοιβών προς τους πελάτες τους.

Συνέντευξη στο Startup.gr: Παναγιώτης Τάτσης - www.kard.gr

Είναι πραγματικά τόσες πολλές οι προσφορές και οι πόντοι που χάνει ο καταναλωτής από τη χρήση της κάρτας ή υπάρχει και ένας μικρός μύθος γύρω απ’ αυτό;

Ο καταναλωτής χάνει σε ετησία βάση πολλά χρήματα όταν δεν αξιοποιεί τις προσφορές ανταμοιβών των καρτών του. To Kard “ξεκλειδώνει” αυτές τις ανταμοιβές με τον καλύτερο τρόπο και τις παρουσιάζει στους χρήστες του προσωποποιημένες στους τύπους καρτών που κατέχουν. Επίσης το Kard είναι και μια ανοιχτή μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ανταμοιβών καρτών χωρίς οι επισκέπτες να προβούν σε κάποια εγγραφή. Έχουμε προσθέσει και προσφορές από Loyalty κάρτες εμπόρων. Οι επισκέπτες και χρήστες μας έχουν όλες τις προσφορές ανταμοιβών καρτών στο smartphone τους εύκολα γρήγορα και έξυπνα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το fintech είναι ένα πεδίο δράσης που έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Πως κρίνετε το ελληνικό επίπεδο από τις προσπάθειες που βλέπετε τριγύρω σας;

Γίνονται πολύ αξιόλογες προσπάθειες στο fintech στη χώρα μας και υπάρχει στήριξη από πολλούς accelerators.

Θα είστε μία από τις 12 startups που θα πάνε στον τελικό των Startup Europe Awards 2017. Πόσο σημαντικό είναι για την startup αυτή η συμμετοχή;

Για μια νέα startup όπως το Kard είναι πολύ σημαντική η διάκριση για τον τελικό στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό διαγωνισμό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την 'ίδρυση της.  Το Kard το κατάφερε αυτό με πολύ δουλειά, πάθος και αφοσίωση στη συγκεκριμένη ιδέα.

Πόσο καιρό μπορεί να αντέξει μία startup χωρίς χρηματοδότη;

Οι ιδρυτές startup θα πρέπει να εστιάζουν σε συνεργασίες και απόκτηση πελατών για να μπορούν να έχουν έσοδα στην πορεία τους και να μην έχουν ως πρωταρχικό στόχο την χρηματοδότηση. Μια startup μπορεί να αντέξει εφόσον δημιουργεί αξία για τους πελάτες της και έχει ροή εσόδων.

Πέτρος Αντωνάκης 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ