Ρεκόρ επενδύσεων στις start ups τεχνολογίας στην Ευρώπη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
08 Δεκεμβρίου 2020 | Startups
Oι επενδύσεις των venture capital στις συγκεκριμένες εταιρείες ανέρχονται περίπου στα 41 δισ. δολάρια

 

 

 

Ο τεχνολογικός τομέας στην Γηραιά Ήπειρο βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς οι επενδύσεις των venture capital στις συγκεκριμένες εταιρείες ανέρχονται περίπου στα 41 δισ. δολάρια μέχρι τώρα, σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια υψηλότερα από το 2019, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση τεχνολογίας της εταιρείας Atomico. Η αύξηση οφείλεται στους μεγαλύτερους κύκλους χρηματοδότησης που πραγματοποιήθηκαν, ύψους από 100 εκατ. έως 250 εκατ. δολάρια, αναφέρει το report.

Η συνολική επένδυση μειώθηκε γύρω στο Μάρτιο, καθώς οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης εφάρμοσαν τα lockdowns, ωστόσο, άρχισαν να ανακάμπτουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και συνέχισαν το φθινόπωρο. Ο Σεπτέμβριος αποτέλεσε τον μήνα με τις υψηλότερες επενδύσεις στον κλάδο τεχνολογίας της Ευρώπης, ύψους 5 δισ. δολαρίων, αναφέρει η Atomico.

 

«Δεν πρόκειται να αυξηθεί πολύ, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα φέτος φαινόνταν ότι θα είχαμε μείωση», δήλωσε ο Tom Wehmeier, συνεργάτης της Atomico, ο οποίος συν-υπογράφει την έκθεση.

Ωστόσο, οι επιχειρηματίες που θέλησαν να συγκεντρώσουν κεφάλαια 20 εκατομμύρια έως 50 εκατομμύρια δολάρια αγωνίστηκαν να το πετύχουν φέτος σε πολλούς τομείς, καθώς η πανδημία κατέστησε δυσκολότερη την επίδειξη της αναπτυξιακής δυναμικής τους.

«Όταν φαίνεται ότι στο σύνολο της χρήσης μπορεί οι αποδόσεις να είναι σταθερές ή και να μειωθούν, είναι δυσκολότερο να πείσεις τους επενδυτές», δήλωσε ο Wehmeier.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ξεπερνούν κατά πολύ την Ευρώπη όταν πρόκειται για επενδύσεις τεχνολογίας, προσελκύοντας περίπου πέντε φορές περισσότερα κεφάλαια το 2020, αναφέρει η Atomico. Ωστόσο, ξένοι επενδυτές από τις ΗΠΑ και την Ασία είχαν διάθεση να επενδύσουν φέτος στην Ευρώπη.

Το 19% των γύρων χρηματοδότησης που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 2020 περιλάμβανε τη συμμετοχή τουλάχιστον ενός επενδυτή από τις ΗΠΑ, έναντι ποσοστού 16% το 2019, σύμφωνα με την έκθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ