Υφαντής: Αύξηση τζίρου και μεριδίων το 2019

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20 Νοεμβρίου 2020 | Λιανεμπόριο & FMCG
Σημαντική η συμβολή της «μερικής απουσίας» λόγω προβλημάτων της Creta Farms από την αγορά

 

Του Δημήτρη Τσουκαλά   

Ανοδική πορεία κατέγραψε η Υφαντής το 2019, ενώ συνέχισε την αύξηση των μεριδίων της στο σύνολο της αγοράς αλλαντικών και τον υπόλοιπων προϊόντων της.

 

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών στον Όμιλο, που περιλαμβάνει 15 θυγατρικές εταιρείες ανήλθε στο ποσό των € 159, 55 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 11,6% ενώ στην εταιρεία ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας άνοδο 13,26% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων του Ομίλου ανήλθαν σε 11, 85 εκατ. ευρώ και της εταιρείας σε  6,95 εκατ. ευρώ 63 παρουσιάζοντας μείωση 8,32% και αύξηση 16,86% αντίστοιχα σε σχέση με το 2018.  Τα καθαρά της κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 2,7 εκατ. ευρώ από 3,688 εκατ. ευρώ εν αντιθέσει με τα καθαρά κέρδη του Ομίλου που αυξήθηκαν στα 2,119 εκατ. ευρώ από 1,728 εκατ. ευρώ.   

Οι επιδόσεις αυτές σημειώθηκαν σε μια χρονιά που η αγορά αλλαντικών χαρακτηρίστηκε από αύξηση κατά 2,1% όσον αφορά στους όγκους πωλήσεων και αύξηση κατά 3,3% όσον αφορά στις αξίες σε σχέση με τα μεγέθη της προηγούμενης χρήσης του 2018. Σύμφωνα με την διοίκηση της Υφαντής στην αύξηση της πωλήσεων και της Κερδοφορίας του Ομίλου σημαντική συμβολή είχε το γεγονός ότι οι πωλήσεις του κλάδου των σούπερ μάρκετ συνέχισαν την ανοδική τους πορεία ενώ στην οικονομική έκθεση υπογραμμίζεται πως «το Β’ εξάμηνο 2019 χαρακτηρίστηκε από τη δυσλειτουργία και τελικώς τη μερική απουσία από την αγορά, λόγω οικονομικών προβλημάτων, ανταγωνιστριών εταιρειών του κλάδου αλλαντικών στην Ελλάδα» σε μια σαφή αναφορά στην Creta Farms.

 Όσον αφορά την τρέχουσα χρονιά στην οικονομική έκθεση αναφέρονται τα εξής: «Η λειτουργία της Εταιρείας και του Ομίλου δεν έχει προς το παρόν κάποια ουσιαστική επίπτωση, καθώς δεν υπήρξε αναστολή της λειτουργίας τους, απώλεια εσόδων ή περιορισμός της ρευστότητας. Θέση της Διοίκησης είναι ότι δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί με ακρίβεια ποιες θα είναι οι εξελίξεις στην παγκόσμια και στην ελληνική οικονομία και να προσδιοριστούν αυτές που θα έχουν τη μεγαλύτερη επίπτωση στην λειτουργία, την χρηματοοικονομική επίδοση και την οικονομική θέση της Εταιρείας και του Ομίλου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ