Nέα εποχή για τη Σκλαβενίτης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
22 Νοεμβρίου 2020 | Επιχειρήσεις
Επίσημη είσοδος της Σκλαβενίτης στο e-commerce καθώς το e-shop της (sklavenitis.gr) λειτουργεί δοκιμαστικά εδώ και λίγες ώρες. 

 

Του Δημήτρη Τσουκαλά

Πιστή στο σχέδιο της για είσοδο στην αγορά online grocery με το δικό της brand, η Σκλαβενίτης, αφού πραγματοποίησε τους πρώτους μήνες του 2020, τα πρώτα της βήματα στο ψηφιακό λιανεμπόριο, μέσω της επένδυσης στο caremarket.gr, από την Κυριακή 22 Νοεμβρίου ξεκίνησε τη δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας του eMarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (www.sklavenitis.gr)

 

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, η εταιρεία συστήνει δοκιμαστικά το Sklavenitis.gr, για να ολοκληρώσει τη δομή και τη λειτουργία του κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, με κύριο στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των Πελατών της.

Οι ίδες πηγές τονίζουν πως το eMarket  έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με τις Αξίες και το μοντέλο εμπορικής λειτουργίας και φιλοσοφίας της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, με σεβασμό και υπευθυνότητα προς το καταναλωτικό κοινό και στη δοκιμαστική αυτή περίοδο, θα καλύπτει αρχικά το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής.

Το eMarket διαθέτει όλες τις Κατηγορίες ειδών ευρείας κατανάλωσης που υπάρχουν και στα φυσικά Καταστήματα. Δεν διαθέτει είδη bazaar (ένδυση, υπόδηση, είδη σπιτιού, εποχικά και ηλεκτρικά είδη, παιχνίδια, είδη βιβλιοχαρτοπωλείου κ.λπ.), αλλά σύντομα και αυτά τα είδη θα ενταχθούν στις συλλογές του eMarket. 

Οι τιμές είναι ίδιες με τα φυσικά Καταστήματα ενώ το eMarket θα λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, με δωρεάν παράδοση για αγορές άνω των 30 ευρώ. Για αγορές κάτω των 30 ευρώ, υπάρχει κόστος παράδοσης το οποίο υπολογίζεται σύμφωνα με τη χιλιομετρική απόσταση του σημείου παραλαβής που έχει επιλέξει ο Πελάτης.

Οι παραδόσεις θα γίνονται Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ ενώ η πληρωμή είναι εφικτή με όλους τους πιθανούς τρόπους που ισχύουν και στα φυσικά καταστήματα.

Σημειώνεται πως όπως υπογραμμίζουν οι ίδες πηγές η συνεργασία με το efood για την παραγγελία Online προϊόντων από την Σκλαβενίτης συνεχίζεται κανονικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο και σύντομα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Σκλαβενίτη έφτασε τα €3,28 δισ., ενισχυμένος κατά 9% το 2019 (έναντι €3,01 δισ. το 2018) και η επίσημη είσοδος του στην αγορά των online supermarket αποτελεί κίνηση μεθοδικά προγραμματισμένη. Σημειώνεται πως μέσα στο 2020 πέρα από την εξαγορά του caremarket.gr και την στρατηγική συνεργασία με το efood, δημιουργήθηκε και το δεύτερο υπερσύγχρονο e-hub στην Πέτρου Ράλλη, μια σημαντική επένδυση με στόχο την ομαλή και ποιοτική εξυπηρέτηση των online παραγγελιών. Επίσης η εταιρεία έχει ανακοινώσει την περαιτέρω ενίσχυση των διαθέσιμων υποδομών που θα υποστηρίξουν την βέλτιστη λειτουργία του Sklavenitis.gr.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην αγορά online σουπερμάρκετ που αν και βρίσκεται σε πρώιμο ακόμη στάδιο στην Ελλάδα, εντούτοις καταγράφει ραγδαία ανάπτυξη φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, που έχει δημιουργήσει η κρίση της πανδημίας.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Covnert Group το κανάλι του Online Super Market στην Ελλάδα κατέγραψε τον εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης 183% στην αξία (€) των online αγορών το τρίτο τρίμηνο του 2020 (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο), συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019,

 Ο κλάδος θα κλείσει το 2020, σύμφωνα πάντα με προβλέψεις της Convert Group, με συνολικές πωλήσεις αξίας περισσότερο από 100 εκ Ευρώ, πάνω από τις διπλάσιες δηλαδή συγκριτικά με τις ηλεκτρονικές πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2019, οι οποίες έφτασαν τα 46,7 εκ Ευρώ.

Οι κατηγορίες που εμφάνισαν το τρίτο τρίμηνο (Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος), τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων ήταν τα κατεψυγμένα τρόφιμα (+254%), τα προϊόντα αρτοποιίας (+227%), τα φρέσκα τρόφιμα (+217%), τα συσκευασμένα τρόφιμα (+205%), τα καλλυντικά και είδη περιποίησης (+196%), τα χαρτικά και είδη καθαρισμού (+172%), τα ποτά και αναψυκτικά (+161%), τα προϊόντα για κατοικίδια (+135%) και τα προϊόντα περιποίησης για παιδιά (+39%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ