Χειμερινές εκπτώσεις: Προς παράταση έως το τέλος Μαρτίου

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
23 Φεβρουαρίου 2021 | Επιχειρήσεις
Προς παράταση στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, οι οποίες κανονικά ολοκληρώνονται στις 28 Φεβρουαρίου φαίνεται πώς προσανατολίζεται το Υπουργείο Ανάπτυξης. 

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η παράταση στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, κατόπιν αιτημάτων από εμπορικούς συλλόγους της χώρας που βρίσκονται σε «κόκκινες» περιοχές, με κλειστά καταστήματα λόγω του lockdown.

 

 

Εν τω μεταξύ, τη λειτουργία του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 1η Μαρτίου εξετάζει η κυβέρνηση εφόσον η πορεία της πανδημίας εντός των επόμενων ημερών δεν αλλάξει προς το χειρότερο. Την ίδια ώρα οι έμποροι με μηδενική ρευστότητα περιμένουν εναγωνίως να ανοίξουν τα καταστήματά τους με ασφάλεια χωρίς όμως να αναγκαστούν να τα ξανακλείσουν σε 15 ημέρες.

Με δεδομένο ότι το «λουκέτο» στο λιανεμπόριο στοιχίζει κάθε μήνα 1,4 δισ. ευρώ, το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει πλέον όλα τα ενδεχόμενα και ανάλογα με την εικόνα των επιδημιολογικών δεδομένων, τα εμπορικά καταστήματα μπορεί να ανοίξουν είτε με τη μέθοδο του click away είτε μέσω click inside.

Από την πλευρά τους οι έμποροι, που εκτιμούν ότι η εκπτωτική περίοδος χάθηκε σχεδόν κατά 70%, με τις απώλειες να υπολογίζονται στα 3,5 δισ. ευρώ, ζητούν να ανοίξουν όλοι οι κλάδοι του λιανεμπορίου με ασφάλεια έστω και με ραντεβού, ενώ τονίζουν ότι οι αγορές εκτός (click away) δεν είναι αποδοτικός τρόπος λειτουργίας για ορισμένους κλάδους όπως η ένδυση ή η υπόδηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ