Ρέγκλινγκ: Ενδεχόμενο μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά το 2020

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13 Σεπτεμβρίου 2019 | Πολιτική & Οικονομία
Χαιρετίζει την πρόθεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης για έναρξη των διαδικασιών αποπληρωμής του ακριβού δανείου προς το ΔΝΤ, ο πρόεδρος του ESM, Κλάους Ρέγκλινκ ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των πλεονασμάτων μετά το 2020.

Αυτό θα γίνει, είπε, μόνο μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ χαιρέτισε τις μεταρρυθμίσεις για τις όποιες ενημέρωσε το Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άλλα και την πρόθεση της κυβέρνησης να αποπληρώσει τα ακριβά δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Σημείωσε πάντως ότι η ανάπτυξη στο πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν χαμηλότερη του αναμενόμενου όταν η Ελλάδα άφησε αποχώρησε από το πρόγραμμα.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά από το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup, ο επικεφαλής του ESM δήλωσε ότι χαιρετίζει τις φιλοαναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις που είναι ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης.

Τόνισε δε την ανάγκη η Ελλάδα να ακολουθήσει μια αναπτυξιακή τροχιά, "είναι σημαντικό να βρεθούμε σε μια υψηλή αναπτυξιακή τροχιά", όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η ανάπτυξη τώρα είναι χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν ότι θα βρίσκεται στο τέλος του προγράμματος.

Κάνει λόγο για καλή συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση, με τον υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό.

Χαιρέτισε δε την πρόθεση της νέας κυβέρνησης να αναλάβει ενέργειες για την αποπληρωμή του ακριβού δανείου του ΔΝΤ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ