Επιταγές: Λύση...75 ημερών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
26 Μαρτίου 2020 | Πολιτική & Οικονομία
Η απόφαση αναμένεται τα επόμενα 24ωρα και το θέμα, όπως προαναφέρθηκε, θα καλυφθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αέρα 75 ημερών από την 31 Μαρτίου και μετά δίνει, σύμφωνα με το Euro2day.gr, η απόφαση που θα ενεργοποιηθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και αφορά στη διευκόλυνση στις πληρωμές των μεταχρονολογημένων επιταγών.

Τα τελευταία 24ωρα έχουν πέσει στο τραπέζι μια σειρά από προτάσεις και η επικρατέστερη αφορά στη διευκόλυνση των πληρωμών ως τις 14 Ιουνίου. Αναλυτικά, όσες επιταγές έπρεπε να πληρωθούν από τις 31 Μαρτίου και μετά, ο εκδότης τους διευκολύνεται και αποκτά τη δυνατότητα, η πληρωμή να γίνει μετά από 75 ημέρες.

Στο μεσοδιάστημα, για τις επιταγές που θα βρίσκονται «ακάλυπτες», δεν θα γίνεται αναγγελία στον Τειρεσία από τις τράπεζες και ο δικαιούχος δεν θα έχει τη δυνατότητα καταγγελίας εντός του 8ημέρου, όπως ισχύει σήμερα.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει κάποιο ειδικό τραπεζικό προϊόν και το μόνο που θα ισχύσει από 31 Μαρτίου και μετά, θα είναι ότι όσα δάνεια έχουν δοθεί μέσω factoring και έχουν εγγύηση επιταγές, θα ενταχθούν στο καθεστώς της διευκόλυνσης των 75 ημερών.

Η απόφαση αναμένεται τα επόμενα 24ωρα και το θέμα, όπως προαναφέρθηκε, θα καλυφθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Πηγή: euro2day.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ