Γεωργιάδης: Έρχεται πακέτο μέτρων για την εστίαση και για τον τουρισμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
05 Μαΐου 2020 | Πολιτική & Οικονομία
Σχέδιο από τα συναρμόδια υπουργεία για τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.Ο υπουργός σημείωσε ότι θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες πακέτο μέτρων για την εστίαση και για τον τουρισμό και πρόσθεσε: «αν δούμε ότι δεν αυξάνονται τα κρούσματα θα μπορέσουμε να πάμε σε ταχύτερο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης. Πάμε με σχέδιο, υιοθετούμε από την αγορά προτάσεις, έχουμε συναίσθηση του προβλήματος και θα κάνουμε ως κυβέρνηση αυτό που πρέπει».

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι είναι εφικτός ο στόχος της 1ης Ιουλίου για τον τουρισμό προσθέτοντας ότι «η επιτυχία θα κριθεί από τις διεθνείς συμμαχίες».

Σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ:

«Όλα είναι στο τραπέζι, φτάνει να βγαίνει ο λογαριασμός, γιατί το κράτος μπορεί να μην είναι υποχρεωμένο να έχει πλεόνασμα, αλλά δεν πρέπει να έχει έλλειμμα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα αιτήματα του κλάδου της εστίασης για μείωση του ΦΠΑ στο φαγητό στο 6%, στα σερβιριζόμενα ποτά και αναψυκτικά στο 13%, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και στήριξη με κεφάλαιο κίνησης.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι από θέση αρχής, τάσσεται υπέρ ενός ακατάσχετου λογαριασμού μέχρι ενός ποσού για τις επιχειρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ