Αντιπρόεδρος ΕΚΤ: Σε πολύ καλή βάση τα δημοσιονομικά της Ελλάδας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
03 Φεβρουαρίου 2020 | Πολιτική & Οικονομία
"Τα δημοσιονομικά είναι πλέον σε πολύ καλή βάση, το κύριο πρόβλημα τώρα είναι τα κόκκινα δάνεια καθώς είναι η βασική αδυναμία της οικονομίας", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος μιλώντας σήμερα στην Αθήνα στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΙΟΒΕ. 
 

Κατέστησε σαφές ότι "πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να αποκατασταθεί το πρόβλημα", ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προβαίνει στα κατάλληλα βήματα. "Είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά πλήρους ανάπτυξης", τόνισε μεταξύ άλλων. 

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ελληνικό λαό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αποτίει φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για όσα πέρασε τα χρόνια της κρίσης, επισημαίνοντας επίσης πως ο ρυθμός ΑΕΠ είναι πολύ πιο ταχύς από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. 

Για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας είπε πως υπάρχει σταθεροποίηση μετά τα καλά νέα αναφορικά με το Brexit, την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας άλλα και την πολύ καλή πορεία των κεφαλαιαγορών. Μίλησε όμως και για αβεβαιότητες που προκαλεί πλέον το ζήτημα του κοροναϊού που μένει να φανεί πώς θα εξελιχθεί.

Ο Λουίς ντε Γκίντος μετέφερε την εκτίμηση της ΕΚΤ για την επιτάχυνση του ρυθμού της οικονομίας της Ευρωζώνης το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο. Επίσης μίλησε για τις πληθωριστικές πιέσεις που παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ.

Πηγή: capital.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ