Οι business των stars: Ο Antonio Banderas «πρωταγωνιστεί» στον κλάδο του κρασιού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
19 Μαΐου 2019 | Πρόσωπα
Όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής. Αλλά ένα ατύχημα στην ηλικία των 14 ετών, το οποίο έγινε αιτία να σπάσει το πόδι του έβαλε «φρένο» σε αυτό το όνειρο

Γράφει η Μαρία Γκουρτσιλίδου

 

 

 

 

 

 

Όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής. Αλλά ένα ατύχημα στην ηλικία των 14 ετών, το οποίο έγινε αιτία να σπάσει το πόδι του έβαλε «φρένο» σε αυτό το όνειρο. Τότε η αγάπη του για τις τέχνες και την υποκριτική βρήκε πρόσφορο έδαφος, δίνοντάς του το έναυσμα να καλλιεργήσει τις καλλιτεχνικές του ικανότητες. Ο Antonio Banderas ξεκίνησε τις θεατρικές του εμφανίσεις τη δεκαετία του 1980. Ωστόσο, εκείνος που του έδωσε ώθηση στην καριέρα του ήταν ο σκηνοθέτης και παραγωγός Pedro Almodóvar, ο οποίος τον επέλεξε για ορισμένες από τις ταινίες του. Το 1982 εμφανίστηκε στην ταινία «Λαβύρινθος του πάθους» και πέντε χρόνια αργότερα ακολούθησε «Ο νόμος του πόθου», στην οποία ενσάρκωσε έναν ομοφυλόφιλο άνδρα.

Αφού κατάφερε μετά από αρκετά χρόνια να απογειώσει την καριέρα του και να γίνει παγκοσμίως γνωστός άρχισε να «δοκιμάζει» τον εαυτό του και σε άλλες δραστηριότητες πέρα των καλλιτεχνικών. Έτσι, βρέθηκε στη βιομηχανία κρασιού και σύντομα απέκτησε το 50% ενός οινοποιείου στην περιοχή Villalba de Duero της πόλης Burgos στην Ισπανία γνωστό με το όνομα «Anta Banderas». Εκεί, παράγονται κόκκινα και ροζέ κρασιά.

Αποτέλεσμα εικόνας για antonio banderas wine

Το project για το «Anta Banderas» ξεκίνησε το 1999. Η ονομασία του αρχικά ήταν διαφορετική (Anta Bodegas), αλλά λόγω της εμπλοκής του διάσημου ηθοποιού το οινοποιείο από τον Ιούνιο του 2009 μετονομάστηκε σε «Anta Banderas». Ο Antonio Banderas πάντα αγαπούσε την ιστορία και τον πολιτισμό του κρασιού γεγονός που τον ώθησε να ασχοληθεί επισταμένα με τον κλάδο. Η φιλοσοφία του οινοποιείου βασίζεται στην ανάδειξη των χαρακτηριστικών και αρωμάτων της τοπικής παραγωγής. Οι αμπελώνες εκτείνονται σε 235 στρέμματα.  

«Πάντα ήθελα να φτιάξω το δικό μου κρασί, αλλά απαιτεί χρόνο που δεν έχω», δήλωσε ο Antonio Banderas σε παλαιότερη συνέντευξή του. «Στη συνέχεια, βρήκα την Anta στο Ribera del Duero, η οποία διαθέτει ποιοτικά αμπέλια, ποιοτικά σταφύλια και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ταξίδεψα εκεί με την οικογένειά μου το 2008 και αγαπήσαμε τόσο τον τόπο όσο και την ομάδα. Ήταν ένα οικογενειακό οινοποιείο, ακριβώς αυτό που έψαχνα. Η απόφαση ελήφθη χωρίς δεύτερη σκέψη» συμπλήρωσε ο ίδιος.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ