Αλίκη Περρωτή-Κωνσταντοπούλου: 40 χρόνια προσφοράς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 Ιουνίου 2019 | Πρόσωπα
Η Αλίκη Περρωτή-Κωνσταντοπούλου στηρίζει το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο εδώ και 40 χρόνια. Πρόσφατα, μάλιστα, εγκαινιάστηκε μια ακόμη πολύ σημαντική δωρεά της

Η Αλίκη Περρωτή-Κωνσταντοπούλου στηρίζει το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο εδώ και 40 χρόνια. Πρόσφατα, μάλιστα, εγκαινιάστηκε μια ακόμη πολύ σημαντική δωρεά της.

 

 

Τα εγκαίνια του νέου ψηφιακού C-ARM πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 9 Μαίου και ώρα 13:00, στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο, στη Νέα Ιωνία. Το υπερσύγχρονο ακτινοσκοπικό μηχάνημα για την εκτέλεση αγγειοχειρουργικών και ορθοπεδικών επεμβάσεων αποτελεί δωρεά της κ. Αλίκης Περρωτή-Κωνσταντοπούλου, η οποία στηρίζει το νοσοκομείο εδώ και 40 χρόνια. Η τελετή βράβευσης έγινε στο αμφιθέατρο του Κωνσταντοπούλειου, που γέμισε ασφυκτικά από γιατρούς, νοσηλευτές και φίλους της Αλίκης Περρωτή, η οποία και τιμήθηκε κατά την εκδήλωση. Μάλιστα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο διοικητής του νοσοκομείου, Μιχάλης Κούρτης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες όλου του προσωπικού προς τη δωρήτρια για αυτά τα 40 χρόνια προσφοράς. 

Στη συνέχεια, ο συντονιστής διευθυντής Αγγειο-χειρουργικού Τμήματος, Κωνσταντίνος Δερβίσης, και ο διευθυντής αγγειοχειρουργός Δημήτρης Σταράμος, ο οποίος παρέδωσε ειδική πλακέτα στην Αλίκη Περρωτή, μίλησαν για τη σημασία του τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματος στις ενδοαγγειακές επεμβάσεις. 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, επίσης, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας, Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, ο εκπρόσωπος της δωρήτριας και μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου, Ζήκος Σπυρίδων, η πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου και διευθύντρια του Ακτινολογικού Τμήματος, Χαρίκλεια Τριαντοπούλου, και σύσσωμο το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου.

 

«Ευτυχής που έχω συμβάλει»

«Nιώθω πραγματικά συγκίνηση που βρίσκομαι σε αυτόν τον οικείο χώρο του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της μητέρας μου, Μαρούλας, και του πατέρα μου, Θεόδωρου Κωνσταντόπουλου. Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα στους ιατρούς και στους νοσηλευτές που προσφέρουν εδώ καθημερινά τις υπηρεσίες τους και θεραπεύουν τον πόνο του ασθενούς. Μαθαίνω, λοιπόν, από τους ιατρούς αυτούς, που είναι καταπληκτικοί επιστήμονες, ότι το καινούργιο ακτινοσκοπικό ψηφιακό μηχάνημα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για μια μεγάλη κατηγορία χειρουργικών επεμβάσεων. Το γεγονός ότι η Ελλάδα, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, μπορεί να απολαμβάνει την πρόσβαση σε εξοπλισμό αυτής της ειδικής τεχνολογίας, είναι για εμένα η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση. Αισθάνομαι ευτυχής που έχω συμβάλει με τον δικό μου τρόπο στη φροντίδα, στη θεραπεία και στην ελάφρυνση του ανθρώπινου πόνου», ανέφερε η ίδια η Αλίκη Περρωτή σε σύντομο χαιρετισμό της και αφού ευχαρίστησε τον Μιχάλη Κούρτη και τον πρώην διοικητή και στενό συνεργάτη της, Σπυρίδωνα Ζήκο, τελείωσε την ομιλία της με μια φράση του Ιπποκράτη, «όπου υπάρχει η αγάπη για τους ανθρώπους, υπάρχει και ο έρωτας για το επάγγελμα».

 

Μια μεγάλη καρδιά προσφοράς

Yπενθυμίζεται πως η προσφορά είναι χαραγμένη στο DNA της Αλίκης Περρωτή- Κωνσταντοπούλου. Υπήρξε, άλλωστε, εθελόντρια στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ενεργά δίπλα στο πλευρό παιδιών που νοσηλεύονταν για περισσότερο από 15 χρόνια, ενώ με το Κωνσταντοπούλειο διατηρεί μια ιδιαίτερη σχέση. Η τεράστια αγάπη της για τον πατέρα της την οδήγησε να προχωρήσει σε μια πολύ μεγάλη δωρεά στη μνήμη του και να χρηματοδοτήσει την ανέγερση του νοσοκομείου στη Νέα Ιωνία, στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το κτίριο ολοκληρώθηκε το 1989 και σταδιακά μεταφέρθηκαν σε αυτό όλες οι υπηρεσίες από το παλαιότερο νοσοκομείο «Αγία  Όλγα». Η ανέγερση του Κωνσταντοπούλειου κόστισε πάνω από 760 εκατ. δραχμές, ενώ όλα αυτά τα χρόνια η Αλίκη Περρωτή στηρίζει τις ανάγκες για ανανέωση του εξοπλισμού του νοσοκομείου με την προμήθεια μηχανημάτων της πιο σύγχρονης τεχνολογίας με την καλύτερη ποιότητα και τη χαμηλότερη ακτινοβολία στον ασθενή. Μάλιστα, χάρη στις δωρεές της αυτές, πρόσφατα το Κωνσταντοπούλειο συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα κορυφαία νοσοκομεία στην Ευρώπη που έχουν βραβευτεί με 5 αστέρια για την ασφάλεια και την ποιότητα από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας.

 

Αναδημοσίευση από το περιοδικό BusinessNews Magazine

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ