Θεόκλητος Δραγώνας (362grocery): Συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
10 Ιουνίου 2020 | Πρόσωπα
Εναν νέο, άνετο και πρωτοποριακό τρόπο για τα ψώνια, το φαγητό και τον καφέ, σε άκρως προσιτές τιμές θέλει να προσφέρει η «362 grocery», που παρουσιάζει ένα «φρέσκο» concept στην αγορά λιανικής. 

 

Το δίκτυο της 362 grocery περιλαμβάνει καταστήματα γειτονιάς, που λειτουργούν 362 ηµέρες το χρόνο, παραμένουν ανοικτά καθημερινά και τις Κυριακές, από 7 το πρωί έως 12 το βράδυ, µε όλα τα απαραίτητα προϊόντα για τις καθημερινές ανάγκες: έτοιμο καφέ και πρωινό, φρέσκο µαγειρευτό φαγητό και BBQ πιάτα, προϊόντα σούπερ μάρκετ, κρέατα και πουλερικά, φρούτα και λαχανικά, προϊόντα κάβας, περιοδικά και εφηµερίδες. Μάλιστα, προσφέρει delivery για όλα τα προϊόντα (και στα είδη σούπερ μάρκετ) σε 40’, χωρίς ελάχιστο όριο παραγγελίας, µε κόστος 1,40 ευρώ για την υπηρεσία. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Θεόκλητος Δραγώνας, στη συνέντευξή του στο RetailBusiness, μας παρουσιάζει το concept και μας αναλύει το δυναμικό πλάνο ανάπτυξης που έχει σχεδιαστεί, ενημερώνοντάς μας για τα νέα καταστήματα που πρόκειται να προστεθούν άμεσα στο δίκτυο της «362 grocery», που ήδη αριθμεί 5 σημεία στο λεκανοπέδιο Αττικής. Ακόμη, αναφέρεται στις επιδόσεις των υπαρχόντων καταστημάτων στην περίοδο της κρίσης της πανδημίας του Covid-19, ενώ δεν κρύβει την αισιοδοξία του για την πορεία της εταιρείας και του concept στο μέλλον. 

Ποιο είναι αυτήν τη στιγμή το δίκτυο της «362 grocery»; Ποια καταστήματα έχουν ανοίξει και σε ποιες περιοχές;

Έχουμε 5 καταστήματα. Αμπελόκηποι, Παγκράτι, Νέος Κόσμος, Αργυρούπολη και, πρόσφατα, Πειραιάς. 

Ποιο είναι το πλάνο σας για τη συνέχεια; Ποια νέα καταστήματα σχεδιάζετε και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Σειρά έχει ο Άγιος Δημήτριος, Σεπόλια και Καισαριανή μέσα στο επόμενο τρίμηνο και θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη με πιο εντατικό ρυθμό έως το τέλος του 2020.. Παράλληλα, λειτουργεί και το E-shop της εταιρείας.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία του concept; Τι το κάνει να ξεχωρίζει από άλλα καταστήματα γειτονιάς;

Το «362 grocery» είναι η καθημερινή στάση στη γειτονιά. «Ξέχασα να πάρω αλεύρι, ποιος περιμένει πάλι στην ουρά;», «Επιστρέφω από τη δουλειά και δεν έχω μαγειρέψει, τι να φάω;», «Γράφω μάθημα και ξενύχτησα χτες, χρειάζομαι καφέ και κάτι ελαφρύ για φαγητό», «Το μωρό είναι άρρωστο και χρειάζομαι πάνες, ποιος θα μου τις φέρει;» «Είναι Κυριακή και χρειάζομαι κρασί για το δείπνο». «Μπορώ να τα έχω όλα αυτά χωρίς να τα πληρώσω χρυσά»;

Αυτοί οι άνθρωποι που ψάχνουν λύση στην καθημερινότητά τους και αναζητούν την ευκολία, την ευελιξία, την ποικιλία, την ταχύτητα και τις μοναδικές τιμές κάθε μέρα, είναι η έμπνευσή μας για το «362 grocery». Δίπλα τους ανοικτά 7 ημέρες την εβδομάδα, από 7 το πρωί έως 12 το βράδυ, με όλα τα προϊόντα για τις καθημερινές τους ανάγκες: έτοιμο καφέ και πρωινό, φρέσκο μαγειρευτό φαγητό και BBQ πιάτα που ψήνονται μπροστά τους. Προϊόντα σούπερ μάρκετ, εκλεκτά κρέατα και πουλερικά, φρούτα και λαχανικά, προϊόντα κάβας, περιοδικά και εφημερίδες σε εκπληκτικές τιμές. Αυτό είναι το φυσικό κατάστημα του «362 grocery», που σέβεται τον πολύτιμο χρόνο τους και συνδυάζει τις μοναδικά χαμηλές τιμές με άνετα ψώνια. 

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο ηλεκτρονικό κατάστημα του «362 grocery». Αλλά από τη θαλπωρή του σπιτιού ή την οικεία ατμόσφαιρα του γραφείου!

grocery870

Αξιοποιώντας την τεχνολογία και αξιολογώντας την αγάπη του κοινού για τις online αγορές, δημιουργήσαμε ένα ευέλικτο e-shop με χιλιάδες προϊόντα, σε μοναδικές τιμές και απίστευτες προσφορές. Το ηλεκτρονικό κατάστημα του «362 grocery» προσφέρει άμεσο delivery σε όλα τα προιόντα (και στα είδη σούπερ μάρκετ) σε 40’, χωρίς ελάχιστο όριο παραγγελίας με κόστος μόνο 1,40 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει ο πελάτης άμεσα στο σπίτι του ή στο χώρο εργασίας του όλα τα καθημερινά ψώνια, από τον καφέ το πρωί, τα ψώνια του σούπερ μάρκετ και έτοιμο φαγητό στη δουλειά ή στο τραπέζι του.

Ένας νέος, άνετος και πρωτοποριακός τρόπος για τα ψώνια, το φαγητό και τον καφέ - όλα σε μοναδικές τιμές κάθε μέρα.

Τα καταστήματα προσφέρουν καφέ, πρωινό, μαγειρευτό φαγητό και BBQ πιάτα. Ποια είναι, μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση του κοινού σε αυτό το κομμάτι; 

Η ανταπόκριση του κοινού έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι ξεκινάνε την ημέρα τους με τον καφέ μας και το πρωινό και δοκιμάζουν τα πιάτα μας στο γραφείο ή στο σπίτι τους. Αυτό μας εμπνέει να δοκιμάζουμε συνεχώς καινούργιες συνταγές και προτάσεις για να τους ικανοποιούμε.

Πώς κινήθηκαν τα καταστήματα κατά την περίοδο της καραντίνας; Κατέγραψαν άνοδο πωλήσεων και τι ύψους;

Είχαμε μια αύξηση πωλήσεων 30% περίπου.

Επενδύσατε στο delivery και τις ηλεκτρονικές/τηλεφωνικές παραγγελίες από την πρώτη στιγμή. Χρειάστηκε να προχωρήσετε σε περαιτέρω κινήσεις αυτή την περίοδο λόγω των επιπτώσεων του Covid-19;

Είχαμε προετοιμαστεί και είχαμε την υποδομή να αντεπεξέλθουμε. Αντιμετωπίσαμε μια αύξηση 100% της ζήτησης στο e-shop και στο τηλεφωνικό κέντρο. Καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε και να παραδίδουμε αυθημερόν στους πελάτες μας.

Συμπεριλαμβάνεται στο πλάνο σας για τη συνέχεια και η ανάπτυξη καταστημάτων μεγαλύτερων σε μέγεθος ή με άλλα χαρακτηριστικά;

Το μέγεθος του καταστήματος στο concept είναι συγκεκριμένο. Όσον αφορά άλλα προϊόντα και υπηρεσίες, αφουγκραζόμαστε τους πελάτες μας, μελετάμε τις διεθνείς τάσεις και κάνουμε τις ασκήσεις επί χάρτου.

Ποια είναι η εκτίμησή σας για το πορεία της αγοράς στο άμεσο μέλλον, δεδομένων και των νέων συνθηκών που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοιου; 

Θα δούμε πολλές ανακατατάξεις στo retail. Και σε concepts και σε formats. Είμαστε αισιόδοξοι για την αγορά και ειδικά για τη δική μας πορεία. Το επιβεβαιώνει το πλάνο ανάπτυξής μας.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ