Ζαχαριάδης για Σκοπιανό:

Ζαχαριάδης για Σκοπιανό: "Η μπάλα δεν βρίσκεται σε ελληνικό γήπεδο"

04 Ιουνίου 2018 | Πολιτική Οικονομία

300x250 animated

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, σχετικά με τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ δήλωσε ότι «είναι προφανές ότι η μπάλα δεν βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο, η Ελλάδα έχει κάνει αυτά που πρέπει και έχει διανύσει την απόσταση που πρέπει»

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, σχετικά με τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ δήλωσε ότι «είναι προφανές ότι η μπάλα δεν βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο, η Ελλάδα έχει κάνει αυτά που πρέπει και έχει διανύσει την απόσταση που πρέπει».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  «Πρακτορείο 104,9 FM» υποστήριξε ότι λόγω της συνθετότητας του ζητήματος υπάρχουν ζητήματα ουσιαστικής διαχείρισης και ζητήματα επικοινωνιακής διαχείρισης. «Δεν είναι πλήρως ευκρινές σε μένα τι κάνουν οι γείτονες, άρα θέλει ιδιαίτερη προσοχή σε έναν πιθανό επικοινωνιακό ελιγμό, σε μία πιθανή πολιτική τακτική, σε μία πιθανή προσπάθεια, είτε να πετύχουν κάτι, είτε να αποφύγουν κάτι, να μην εμπλακούμε εμείς και ανατραπεί αυτή η προσπάθεια, η οποία έχει γίνει ως εδώ», εξήγησε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Έχει διανυθεί μεγάλη απόσταση, είμαστε αρκετά κοντά, εάν υπάρξει η πολιτική βούληση να βρεθεί λύση. Αυτό που φαίνεται στο τέλος της διαδρομής είναι ποιος αντέχει και έχει τις δυνατότητες να πάει ως τέλος, διότι αυτή η λύση δεν θα είναι μία λύση που κάποιος θα κάνει μπροστά και κάποιος θα κάνει πίσω, είναι μία λύση, που θα κερδίσουν και οι δύο», επισήμανε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ερωτηθείς για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα συλλαλητήρια σημείωσε: «Σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι όποιος πάει εκεί θα είναι ακροδεξιός ή φασίστας ή οτιδήποτε άλλο. Βεβαίως υπάρχει ένας κόσμος, ο οποίος δεν έχει την ίδια γνώμη με εμάς σε αυτό το ζήτημα και πρέπει να συζητήσουμε και εκτιμώ ότι μπορούμε να τον πείσουμε, αλλά δεν με ανησυχεί, διότι και τα προηγούμενα συλλαλητήρια -του Φλεβάρη, αλλά και τα συλλαλητήρια της δεκαετίας του 90- σαν γενικό κλίμα παρέτειναν ένα αδιέξοδο και δεν πρότειναν μία διέξοδο».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, ενόψει και του Eurogroup της 21ης Ιουνίου ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Κανένας δεν πανηγυρίζει και όποιος προσπαθεί να παρουσιάσει ένα τμήμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ότι πανηγυρίζει είναι απολύτως ανόητος. Έχουμε πλήρη συναίσθηση των τεράστιων οικονομικών και κοινωνικών δυσκολιών, που περνάει ο ελληνικός λαός μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων και τεράστιας πίεσης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα ακυρώσουμε τη συγκλονιστική προσπάθεια, που έκανε ο ελληνικός λαός, ώστε να ανακτήσει την οικονομική του βιωσιμότητα, να σταθεροποιήσει τα μακροοικονομικά του μεγέθη και να έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να συζητάει ως εταίρος, ο οποίος επιστρέφει στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης, όπου τον σέβονται, τον ακούν, τον παρακολουθούν και που σιγά-σιγά ανακτά όλα τα δικαιώματα, τα οποία είχε και πριν υπαχθεί σε αυτό το καθεστώς της σκληρής επιτροπείας από το 2010 μέχρι και σήμερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ