Βούτσης: Κάποια υπουργεία θα «σπάσουν»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
22 Σεπτεμβρίου 2015 | Πολιτική Οικονομία
Κλείνει το σχήμα, αύριο η ορκωμοσία.

Μέχρι το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας  στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", διευκρίνισε ακόμη ότι η ορκωμοσία των μελών του κυβερνητικού σχήματος θα γίνει την Τετάρτη το πρωί, γύρω στις 10:00 - 10:30, προκειμένου στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.

Ερωτηθείς, δε, σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ίδιος τη θέση του προέδρου της Βουλής είπε: "Δεν έχουμε κάνει συζήτηση για την ώρα. Για την ώρα σχεδιάζουμε το κυβερνητικό σχήμα, όχι τα πρόσωπα, τα κελύφη κλπ. Μετά την εμπειρία του επταμήνου κάποια υπουργεία μπορεί και πρέπει να μείνουν μόνα τους. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Μέχρι το μεσημέρι θα έχει κλείσει κι αυτό".

Για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι δεν έχει αντιληφθεί να "αναμένονται δραστικές διαφοροποιήσεις".

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και όχι και με άλλα κόμματα σχολίασε: "Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό μέσα στη Βουλή. Η λαϊκή εντολή εισπράχθηκε από εμάς με αυτόν τον τρόπο. Δεν θα θέλαμε αν μπούμε σε μια συζήτηση διαφορετική, προγραμματική που θα έφερνε πιο αντίθετες πλευρές του φάσματος στην ίδια κοίτη".

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι "χρειάζονται καθαρές λύσεις" και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα είναι ανοιχτή "ώστε να υπάρχουν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ