Βούτσης: Διαθέσιμα 37,7 εκατ. ευρώ για τους πυρόπληκτους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 Νοεμβρίου 2018 | Πολιτική Οικονομία
Τα 37,7 εκατομμύρια ευρώ έφτασε το ποσό που έχει συγκεντρωθεί στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής των πληγέντων των πυρκαγιών του Ιουλίου στην Αττική

Τα 37,7 εκατομμύρια ευρώ έφτασε το ποσό που έχει συγκεντρωθεί στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής των πληγέντων των πυρκαγιών του Ιουλίου στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Βούτσης στη Βουλή διευκρινίζοντας ωστόσο ότι σε αυτή τη φάση ακόμα εξετάζονται τα αιτήματα και δεν έχουν δαπανηθεί τα χρήματα.

Προς το παρόν έχουν εγκριθεί, αλλά δεν έχουν εκταμιευθεί δύο εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα το ένα εκατομμύριο αφορά στη συλλογή του αμίαντου από τα κτίρια και το υπόλοιπο ένα εκατομμύριο την ειδική φαρμακευτική αγωγή για τους εγκαυματίες. Σύμφωνα με την αναλυτική ενημέρωση που έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής τα 35 εκατομμύρια προέρχονται από τρεις κεντρικούς κρατικούς φορείς. Ειδικότερα, τα 20 εκατομμύρια ευρώ από τον ΟΑΕΔ (με πρόνοια για τις ανακατασκευές σπιτιών), τα 10 εκατομμύρια από το αποθεματικό της Βουλής και τα 5 εκατομμύρια από την Τράπεζα της Ελλάδος. Τα υπόλοιπα 2.7 εκατομμύρια προέρχονται από δωρεές πολιτών ή φορέων όπως ξένες Πρεσβείες.

Ο Ν. Βούτσης διαβεβαίωσε ότι «αυτός ο λογαριασμός δεν θα ξεμείνει» αφού υπάρχουν επιπλέον μεγάλα ποσά από γενναίες δωρεές, οι οποίες δεν έχουν κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ