Βόρεια Ελλάδα: Βελτίωση του καιρού - Κλειστά και σήμερα τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη - Κεντρική Εικόνα

Βόρεια Ελλάδα: Βελτίωση του καιρού - Κλειστά και σήμερα τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη

11 Ιανουαρίου 2019 | Πολιτική Οικονομία

300x250 animated

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Bελτιωμένος είναι ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα. Το δριμύ ψύχος των προηγούμενων εικοσιτετραώρων υποχώρησε και οι θερμοκρασίες βρίσκονται σήμερα σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο, ούτε σήμερα χτύπησε το κουδούνι στα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης. 

Bελτιωμένος είναι ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα. Το δριμύ ψύχος των προηγούμενων εικοσιτετραώρων υποχώρησε και οι θερμοκρασίες βρίσκονται σήμερα σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε την εμφάνισή του ήλιος και ο υδράργυρος «έδειξε» νωρίτερα 3 βαθμούς Κελσίου, τα προβλήματα από τον χιονιά έχουν αποκατασταθεί στο πολεοδομικό συγκρότημα, ωστόσο ο παγετός κατά τις πρωινές ώρες, σε συνδυασμό με τις συνθήκες χαμηλές νέφωσης, υποχρεώνουν τους οδηγούς να μετακινούνται σε κάποιους δρόμους με χαμηλές ταχύτητες.

Το πρωί σημειώθηκε καραμπόλα με επτά οχήματα στη γέφυρα του Κορδελιού (επί της οδού Μοναστηρίου) με δύο ελαφρά τραυματίες, ενώ η κυκλοφορία στο σημείο διεκόπη για περίπου δύο ώρες. Χωρίς προβλήματα πάντως λειτουργεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, ούτε σήμερα χτύπησε το κουδούνι στα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης (με απόφαση της Περιφέρειας), ενώ κλειστό παραμένει το ΤΕΙ της πόλης. Αντίθετα, κανονικά λειτουργούν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπως επίσης τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Ηλιοφάνεια επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά το κρύο παραμένει αισθητό.

Στη Βέροια ο υδράργυρος «έδειξε» το πρωί -3 βαθμούς Κελσίου, στις Σέρρες -2 και στα Γιαννιτσά -1.

Λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών και του παγετού είναι αρκετά τα σημεία, κυρίως ορεινά, στην Κεντρική Μακεδονία, όπου η κίνηση διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα. Αυτό ισχύει και για τους οδηγούς που «ανηφορίζουν» προς τα χιονοδρομικά της Ημαθίας (Σέλι και 3-5 Πηγάδια) και Πέλλας (Καϊμάκτσαλαν).

Πηγή: ethnos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ