Ύποπτο μέλος του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
18 Οκτωβρίου 2018 | Πολιτική Οικονομία
Ύποπτος για ακραία ισλαμιστική δράση είναι ένας Αφγανός υπήκοος που συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης.   

Ύποπτος για ακραία ισλαμιστική δράση είναι ένας Αφγανός υπήκοος που συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης. 

Ο άνδρας συνελήφθη στις 9 Οκτωβρίου από αστυνομικούς. Όπως έγινε γνωστό, είχε επιχειρήσει να εισέλθει στην Τουρκία αλλά οι Αρχές δεν τον δέχτηκαν και τον γύρισαν πίσω. Παράλληλα, ο Αφγανός βρισκόταν υπό παρακολούθηση στην Κροατία ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση, καθώς μοίραζε το Κοράνι και έκανε προσηλυτισμό. 

Οι κινήσεις του Αφγανού, ο οποίος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση όταν πέρασε από το τελωνείο των Κήπων, στον σταθμό των ΚΤΕΛ στην Αλεξανδρούπολη κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών, οι οποίοι τον συνέλαβαν την ώρα που διευκόλυνε την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. 

Στη συνέχεια, ο Αφγανός εξετάστηκε από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, ενώ όταν έβαλαν το όνομά του στο σύστημα χτύπησε «κόκκινος συναγερμός». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση του Αφγανού έχει ενδείξεις τζιχαντιστικής δράσης αν και η σύλληψη και η προφυλάκισή του έγινε για τη διευκόλυνση μετακίνησης παράτυπων μεταναστών. 

Πηγή: Skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ