Αναφερόμενος στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» της ΕΡΤ πως «το τονίσαμε με τον πιο σαφή τρόπο, για να υπάρξει συμφωνία, πρέπει να γίνουν αποδεκτοί δύο όροι: σύνθετη ονομασία και erga omnes. 

Αναφερόμενος στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» της ΕΡΤ πως «το τονίσαμε με τον πιο σαφή τρόπο, για να υπάρξει συμφωνία, πρέπει να γίνουν αποδεκτοί δύο όροι: σύνθετη ονομασία και erga omnes. Το θέμα της ένταξης της πΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς εξαρτάται από τη συμφωνία. Πρέπει στην περιοχή των Βαλκανίων να κλείνουμε θέματα. Κλειδί για τη σταθεροποίηση είναι και η λύση του συγκεκριμένου προβλήματος. Υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές για κοινά αποδεκτή λύση. Δεν μπορώ να προεξοφλήσω το χρονοδιάγραμμα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως οι δύο πρωθυπουργοί θα συναντηθούν στη Σόφια στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κυβερνητικό πρόβλημα από το θέμα. Οι ΑΝΕΛ έχουν διαφορετική αντίληψη. Και πλειοψηφία για τη συμφωνία εκτιμώ θα υπάρξει στο Κοινοβούλιο και πιστεύω δεν θα υπάρξει ανατάραξη», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως θα υπάρξουν ισχυρές ασφαλιστικές δικλίδες -και νομικές- ενώ τόνισε πως εθνική γραμμή υπάρχει από το 2008. «Βεβαίως έχουμε επιδιώξει συναινέσεις. Η ΝΔ από την αρχή αμφιταλαντεύεται και μεταλλάσσει την πολιτική της γραμμή. Όποτε προκύπτουν νέα δεδομένα γίνεται ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών», διαβεβαίωσε. 

Πηγή: ert.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ