Τζανακόπουλος: "Το σημαντικό είναι ότι ο κ. Φλώρος επέστρεψε στις φυλακές"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
03 Σεπτεμβρίου 2018 | Πολιτική Οικονομία
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε τηλεοπτική του συνέντευξη για την υπόθεση Φλώρου

"H ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε, έλεγξε με μεγάλη σχολαστικότητα το σύνολο του φακέλου, προκάλεσε ένορκες διοικητικές εξετάσεις. όλα αυτά βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης. Το σημαντικό είναι ότι ο κ. Φλώρος δεν κατάφερε να ξεγλιστρήσει από τον νόμο και έχει επιστρέψει στις φυλακές.Έχουμε φαινόμενα μικρής και μεσαίας διαφθοράς στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης τα οποία δεν σχετίζονται με τον νόμο Παρασκευόπουλου αλλά με την παραβίαση του συγκεκριμένου νόμου", δήλωσε μεταξύ άλλων στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι ''ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι ένας αποσυμφορητικός νόμος των φυλακών, τέτοιοι νόμοι εφαρμόζονται στην Ελλάδα από το 1950 και μετά. Είναι διαφορετικό να έχεις 13.500 κρατούμενους και διαφορετικό να έχεις να αντιμετωπίσεις μία κατάσταση με 9.000 κρατούμενους. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη. Η ελληνική κυβέρνηση πιστώνεται το γεγονός ότι σε ελάχιστο διάστημα λειτούργησαν οι απαραίτητες διοικητικές μονάδες για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα".

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι "η ΝΔ προσπαθεί να υποδειχθεί ως υπεύθυνος για το γεγονός της παράνομης αποφυλάκισης ένας νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Φάνηκε τελικά ότι παραβιάστηκε ο νόμος για να μπορέσει να βγει ο συγκεκριμένος κύριος. Η ΝΔ έσπευσε να υποδείξει τον νόμο Παρασκευόπουλου για τη συγκεκριμένη κατάσταση πριν προλάβει να δει τι ακριβώς συνέβη".

"Η διαφθορά δεν είναι ένα φαινόμενο τωρινό, χρειάζεται διαρκής εγρήγορση. Ένα κομμάτι είναι η πρόληψη, ένα κομμάτι είναι και η καταστολή της διαφθοράς",πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ