Τόσκας: «Σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού-Παραιτήθηκα, ο Τσίπρας δεν δέχθηκε» - Κεντρική Εικόνα

Τόσκας: «Σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού-Παραιτήθηκα, ο Τσίπρας δεν δέχθηκε»

26 Ιουλίου 2018 | Πολιτική Οικονομία
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Για ενδείξεις εμπρησμού στην Κινέτα έκανε λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη Τύπου που διενεργείται αυτή την ώρα. 
 

Για ενδείξεις εμπρησμού στην Κινέτα έκανε λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη Τύπου που διενεργείται αυτή την ώρα. 

Ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για σοβαρά στοιχεία που δείχνουν πως η φονική πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης και έφτασε με πρωτοφανή ταχύτητα μέχρι τη λεωφόρο Μαραθώνος προκλήθηκε από εγκληματική ενέργεια. 

Παράλληλα, ανέφερε πως έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όμως, δεν την έκανε δεκτή. 

«Τις έρευνες διεξάγει το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής. Εχουμε σοβαρές ενδείξεις και ίχνη για εμπρησμό για την πυρκαγιά στην Κινέτα, σύμφωνα με τα στοιχεία. Για τη φωτιά που ξεκίνησε από Νταου Πεντέλης υπάρχει σοβαρό εύρημα που μας οδήγησε σε έρευνες. Δεν υπάρχουν ενέργειες χωρίς λάθη θα έρθει και η ώρα της καταγραφής. Πρέπει να λάβετε όμως υπ΄όψιν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες με τόσο ισχυρούς ανέμους, πυρκαγιές που εκδηλώνονται η μία κοντά στην άλλη, το πλήθος του κόσμου. Προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω τα λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη. Για λόγους συνειδησιακούς έθεσα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό , αλλά μου είπε την ώρα της πάλης συνεχίζουμε, δεν την έκανε δεκτή. Υπάρχουν στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια για την έναρξη των πυρκαγιών, δεν ξέρω τη στόχευση», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ