Θεσσαλονίκη: Νέα διαδήλωση «ντελιβεράδων»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
11 Φεβρουαρίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μοτοπορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν διανομείς φαγητού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μοτοπορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν διανομείς φαγητού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιστατικά ακραίων απειλών ή και βίαιων επιθέσεων εργοδοτών προς εργαζόμενους. Όπως καταγγέλλεται, υπάρχει και τέταρτο ανάλογο κρούσμα, στο διάστημα των τελευταίων μηνών.

Μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί με τα μηχανάκια τους στην Πλατεία Δημοκρατίας και πρώτη τους στάση αποτέλεσε ψητοπωλείο, ο ιδιοκτήτης του οποίου φέρεται να ενεπλάκη σε συμβάν με διανομέα στις 6/2, όπως ο ίδιος (ο διανομέας) υποστηρίζει. Στο σημείο, οι διαμαρτυρόμενοι διανομείς πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Στη συνέχεια, με μοτοπορεία που πραγματοποίησαν κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου και εκεί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, χωρίς ωστόσο να επιδώσουν το ψήφισμά τους, αφού όπως ενημερώθηκαν στην πύλη του κτιρίου, «δεν βρισκόταν κάποιος εκεί για να το παραλάβει και να ακούσει τα αιτήματα και προβλήματά μας».

Υπενθυμίζεται ότι όπως υποστηρίζει το σωματείο των «ντελιβεράδων», ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, που καταγγέλλει το συμβάν στις 6/2, ήταν υποασφαλισμένος, εργαζόταν με δικό του μηχανάκι, αναγκαζόταν να καλύπτει ο ίδιος το κόστος καυσίμων και δεν έλαβε δώρο Χριστουγέννων.

Εργοδότης με έδρα τους Αμπελόκηπους, έχει ήδη καταδικαστεί μετά τον άγριο ξυλοδαρμό εργαζόμενου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ