Σύσκεψη Καλογήρου και διευθυντών φυλακών - Οι αποδράσεις στο επίκεντρο - Κεντρική Εικόνα

Σύσκεψη Καλογήρου και διευθυντών φυλακών - Οι αποδράσεις στο επίκεντρο

22 Ιανουαρίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θέματα εύρυθμης λειτουργίας και ασφάλειας στις φυλακές της χώρας απασχόλησαν ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Εξετάστηκε η  εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια των καταστημάτων κράτησης, ιδίως για την προστασία της ζωής και της υγείας των υπαλλήλων και των κρατουμένων αλλά και την αποτροπή αποδράσεων.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (22/1) υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλη Καλογήρου, με τους συνολικά 34 Διευθυντές από τις φυλακές και τη τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη, καθώς και ανώτατων στελεχών του υπουργείου.

Εξετάστηκε η ασφάλεια εσωτερική και εξωτερική των καταστημάτων κράτησης, ιδίως για την προστασία της ζωής και της υγείας των υπαλλήλων και των κρατουμένων αλλά και την αποτροπή αποδράσεων.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους Διευθυντές για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου οι φυλακές να ενισχυθούν με έμψυχο δυναμικό και επιπλέον συστήματα ασφαλείας, ενώ ζήτησε την επίταση της προσοχής τους κατά την άσκηση των καθηκόντων του προσωπικού.

Παράλληλα, δόθηκαν σαφείς οδηγίες για τη λειτουργία των Τμημάτων φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης αλλά και την στενότερη συνεργασία των καταστημάτων κράτησης με την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου.

Τέλος, ο Μιχάλης Καλογήρου τόνισε ότι με την επιστροφή της χώρας στη δημοσιονομική κανονικότητα θα είναι δυνατή η ενίσχυση των υποδομών και στην κάλυψη των αναγκών της εύρυθμης λειτουργίας των καταστημάτων κράτησης, ενώ δεσμεύθηκε για την συχνή παρουσία του ιδίου, του γενικού γραμματέα και άλλων στελεχών του υπουργείου στις φυλακές.

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ