Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
24 Ιανουαρίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.  Το ΠΑΜΕ, πραγματοποιεί τη δική του συγκεντρωση στο πάρκο Ελευθερίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.  Το ΠΑΜΕ, πραγματοποιεί τη δική του συγκεντρωση στο πάρκο Ελευθερίας.

Στο Σύνταγμα πραγματοποείται επίσης το συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, χωρίς εξέδρες και ομιλητές.

Η συγκέντρωση της ΛΑΕ ενάντια στη συμφωνία πραγματοποιείται  έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Με κεντρικό σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Διεθνιστικό Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών», οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην αμερικάνικη πρεσβεία και πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την νατοϊκή συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ. Είναι μία συμφωνία που με κανέναν τρόπο δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη της ειρήνης και στη συνεργασία των λαών. Αντιθέτως, υπονομεύει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και διευκολύνει τη FYROM να μπει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, προωθώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας. Η επέκταση του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, που αποτελεί τον βασικό στόχο αυτής της συμφωνίας, είναι παράγοντας αστάθειας για την Ελλάδα και για όλους τους γειτονικούς λαούς».

Λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί ισχύουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.  Δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας - Κηφισίας). Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ