Στις 16 Σεπτεμβρίου ο 4ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
06 Σεπτεμβρίου 2017 | Πολιτική Οικονομία
Ο 4ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργειών του EUNIC για την κατανόηση, την προώθηση και την ενίσχυση της πολιτισμικής και γλωσσικής ποικιλομορφίας και της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών κοινωνιών, με στόχο την ανάδειξη της πολυμορφίας της λογοτεχνικής έκφρασης στην Ευρώπη και την παρουσίαση της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και των ευρωπαίων λογοτεχνών στο ευρύ κοινό μέσω μιας σειράς δημοσίων αναγνώσεων και άλλων παράλληλων δράσεων

Ο 4ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργειών του EUNIC για την κατανόηση, την προώθηση και την ενίσχυση της πολιτισμικής και γλωσσικής ποικιλομορφίας και της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών κοινωνιών, με στόχο την ανάδειξη της πολυμορφίας της λογοτεχνικής έκφρασης στην Ευρώπη και την παρουσίαση της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και των ευρωπαίων λογοτεχνών στο ευρύ κοινό μέσω μιας σειράς δημοσίων αναγνώσεων και άλλων παράλληλων δράσεων.

Η φετινή διοργάνωση, που θα λάβει χώρα στις 16 Σεπτεμβρίου στη Στοά του Βιβλίου είναι αφιερωμένη στην παιδική και νεανική Λογοτεχνία και εστιάζει στην πολιτισμική διαφορετικότητα (cultural diversity), με στόχο να προβάλει την αλληλεγγύη και τη συνύπαρξη ατόμων με διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον, προέλευση, γλώσσα και θρησκεία και να ενταχθεί στον ευρύτερο κύκλο δράσεων και εκδηλώσεων του EUNIC Αθήνας, με γενικό τίτλο “The role of culture in cultural integration: The culture of integration”.

Ο περίπατος θα περιλαμβάνει αναγνώσεις, παιχνίδια, εκπαιδευτικά προγράμματα, υπογραφή βιβλίων και άλμπουμ, συζητήσεις με το κοινό, κ. α. σε διάφορα σημεία της Στοάς. Στο πλαίσιο του φετινού Ευρωπαϊκού Λογοτεχνικού Περιπάτου, έχουμε προσκαλέσει τη Βρετανίδα λογοτέχνη Tanya Landman (Carnegie Medal, Guardian Children’s Fiction Prize), η οποία θα διαβάσει κομμάτια από τα τελευταία της έργα Beyond the Wall (2017) και Buffalo Soldier (2014). Μετά την ανάγνωση θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση.

H είσοδος είναι ελεύθερη. Η πώληση των βιβλίων στα ελληνικά θα γίνεται από τα βιβλιοπωλεία Public. Τα ξενόγλωσσα βιβλία θα είναι διαθέσιμα προς πώληση από το Λεξικοπωλείο. Οι φετινοί ευρωπαίοι λογοτέχνες που θα παρουσιάσουν το έργο τους είναι οι :

  • Tanya Landman (British Council)
  • Bernard Friot (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος)
  • Antonio G. Iturbe (Instituto Cervantes)
  • Anastasia Kalantzi-Azizi (Πρεσβεία Αυστρίας)
  • Julia Kaergel (Goethe-Institut Athen)
  • Πάνος Χριστοδούλου, Παναγιώτα Πλησή (Σπίτι της Κύπρου)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ