Στην Επιτροπή της Βουλής το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ - Κεντρική Εικόνα

Στην Επιτροπή της Βουλής το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

07 Φεβρουαρίου 2019 | Πολιτική Οικονομία

300x250 animated

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Την Παρασκευή αναμένεται η ψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής

Στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας εισάγεται σήμερα προς συζήτηση το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ενώ αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το πρωτόκολλο θα συζητηθεί σήμερα στις 13:00 στην επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων και Άμυνας και την Παρασκευή στις 10:00 το πρωί θα ξεκινήσει η συζήτησή του στην Ολομέλεια που θα λήξει το βράδυ με την διεξαγωγή ψηφοφορίας.

Η σύμβαση αυτή, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, Νίκος Βούτσης θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας την Πέμπτη, ενώ την επόμενη μέρα θα ακολουθήσει συζήτηση και ψήφισή της στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης από την ελληνική βουλή, η κυβέρνηση Ζάεφ θα πρέπει μέσω ρηματικής ανακοίνωσης να ενημερώσει Ελλάδα και ΟΗΕ ότι, τίθεται σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, θα πρέπει να ενημερώσει με επιστολές όλους τους διεθνείς οργανισμούς και κράτη ότι το όνομα της χώρας αλλάζει σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, τότε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα υπογράψει τον νόμο κύρωσης του Πρωτοκόλλου Εισδοχής. Με την υπογραφή του Νίκολα Ντιμιτρόφ ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, στις Βρυξέλλες, η διαδικασία ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ με το νέο συνταγματικό της όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ