Σε απόγνωση παραγωγοί σε Τύρναβο και Ημαθία λόγω χαλαζοπτώσεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 Απριλίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
Η σφοδρή χαλαζόπτωση στις περιοχές του Τυρνάβου και της Ημαθίας προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες και αμπέλια, με τους καλλιεργητές να ζητούν άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.

Η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε τις περιοχές της Ελασσόνας και του Τυρνάβου  το απόγευμα του Σαββάτου προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες και αμπέλια.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής «η ζημιά στην αμπελοκαλλιέργεια και δενδροκαλλιέργειες  είναι μεγάλη σε συγκεκριμένες περιοχές και αγγίζει και το 100%».

Χθες το απόγευμα σημειώθηκε και νέα χαλαζόπτωση που έπληξε μία σημαντική περιοχή με καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην περιοχή Μπουγάζι του Τυρνάβου.

Η χθεσινή  χαλαζόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη προκαλώντας ζημιές σε χωράφια που δεν είχαν πληγεί το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ και η βροχή που τη συνόδευε μετέτρεψε σε βάλτους τα χωράφια που πλέον είναι απροσπέλαστα.

Ζημιές σε καλλιέργειες με ροδάκια και νεκταρίνια στην Ημαθία

Ζημιές σε καλλιέργειες με ροδάκινα και νεκταρίνια προκάλεσε χαλαζόπτωση που έπληξε αρκετές περιοχές της Ημαθίας και οι παραγωγοί ζητούν άμεσα αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Χαλάζι έπεσε την Παρασκευή 12 Απριλίου στις περιοχές Μελίκη, Ροδοχώρι Νάουσας, Παλιό Πρόδρομο, Βεργίνα και Μέση, ενώ την περασμένη Τετάρτη, 10 Απριλίου, είχε προηγηθεί χαλαζόπτωση στο Διαβατό.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, Χρήστος Βοργιάδης, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε πως η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Άμεσα ενημερώθηκε το κατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια προκειμένου να εκδοθεί αναγγελία ζημιάς και να γίνουν υπεύθυνες δηλώσεις, ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες και να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό οι ροδακινοπαραγωγοί.

Παράλληλα, ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να επισκεφτούν την περιοχή για να διαπιστώσουν το μέγεθος της καταστροφής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ