«Ψαλίδι» της κυβέρνησης σε μετακλητούς υπαλλήλους για περιορισμό του κόστους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
24 Ιουλίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
«Ψαλίδι» βάζει η κυβέρνηση στους μετακλητούς υπαλλήλους.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", ο σχεδιασμός προβλέπει ότι κάθε υπουργός θα δικαιούται 11 μετακλητούς υπαλλήλους ενώ οι υφυπουργοί από έξι.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία στις 31 Μαρτίου ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων ανερχόταν σε περίπου 2.700.

Μικρό αριθμό μετακλητών, έως πέντε, σχεδιάζεται να έχουν οι γενικοί γραμματείς, ο αριθμός των οποίων ήδη έχει μειωθεί. Σημειώνεται ότι οι γενικές γραμματείες από 93 περιορίστηκαν σε 56 συγκεντρώνοντας περισσότερες αρμοδιότητες.

Με την ελάττωση των μετακλητών η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει το δημοσιονομικό κόστος, ενώ στο ίδιο πλαίσιο προωθεί τη μείωση της οροφής στις δαπάνες των υπουργείων σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα.

Παράλληλα, μελετάται οι προσλήψεις των περίπου 31.300 αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2019 - 2020 να γίνουν μέσω των πινάκων κατάταξης. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μειωθούν οι δαπάνες στα υπουργεία.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μετακλητών εξαρτάται από το πόσους υπουργούς και υφυπουργούς έχει μια κυβέρνηση και η σημερινή μετρά 51.

Τον αριθμό μετακλητών, αποσπασμένων υπαλλήλων και πάσης φύσεως συμβούλων και συνεργατών στα γραφεία των στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 έως το 2019 και το κόστος επιβάρυνσης του προϋπολογισμού, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η παρούσα κυβέρνηση θα τον περιορίσει, ζητεί να μάθει το KINAΛ, με ερώτηση 20 βουλευτών του στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και 20 υπουργούς και υφυπουργούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ