Π.Πολάκης: "Απατεώνας ο Αρ. Φλώρος- Καταχράστηκε 250 εκατ. ευρώ"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
03 Σεπτεμβρίου 2018 | Πολιτική Οικονομία
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε ως «πρόκληση τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για την κοινωνία» τα όσα έπραξε ο Αριστείδης Φλώρος

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε ως «πρόκληση τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για την κοινωνία» τα όσα έπραξε ο Αριστείδης Φλώρος. Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, στο περιθώριο των εγκαινίων της 4ης και 5ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πολάκης τόνισε ότι «θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει με τον νόμιμο τρόπο» για την τιμωρία όλων όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Είναι ένας απατεώνας, που καταχράστηκε 250 εκατ. ευρώ μαζί με ένα συνεταίρο του και ποιος ξέρει ποιους άλλους από πίσω, που αρχίζουν και αποκαλύπτονται κι αυτοί, γιατί φαίνεται ότι ο ανιψιός Μητσοτάκη ήταν ο δικηγόρος που τους έστηνε τις offshore, για να κουβαλάνε τα λεφτά στο εξωτερικό» είπε ο κ. Πολάκης.

«Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε (διάγνωση για) υπνική άπνοια σε έναν άνθρωπο 39 ετών, με πλαστή -πλαστή, το επαναλαμβάνω για τρίτη φορά- μελέτη ύπνου, ανύπαρκτη σπιρομέτρηση (...) με αξονική τομογραφία άλλου ασθενή, που πήραν κάποια λαμόγια από εκεί μέσα το όνομα και τα φιλμ και έφτιαξαν γνωμάτευση (για τον Αρ. Φλώρο). Και βέβαια μένει να δούμε και τι ακριβώς συμβαίνει με το νευρολογικό πιστοποιητικό» υπογράμμισε.

Όπως σημείωσε, έχει ήδη δοθεί εντολή από τις διοικήτριες της πρώτης και δεύτερης ΥΠΕ «σε εξαίρετο συνάδελφο, διευθυντή του ΕΣΥ να κάνει μια fast track ΕΔΕ επί του επιστημονικού κομματιού». Πρόσθεσε δε ότι αναμένει το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για να ληφθούν αποφάσεις για παραπομπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ