Πάτρα: Κλειστά σήμερα όλα τα καταστήματα εστίασης της πόλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
18 Μαρτίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
Κλειστά για 24 ώρες θα είναι σήμερα όλα τα καταστήματα εστίασης στην πόλη της Πάτρας καθώς οι ιδιοκτήτες τους ζητούν μία δέσμη μέτρων που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους. 

Κλειστά για 24 ώρες θα είναι σήμερα όλα τα καταστήματα εστίασης στην πόλη της Πάτρας καθώς οι ιδιοκτήτες τους ζητούν μία δέσμη μέτρων που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους, όπως μονοψήφιο ΦΠΑ, μείωση του μη μισθολογικού κόστους, διευθέτηση των θεμάτων με τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων, αλλαγή του νόμου περί διατάραξης ησυχίας κ.ά.

Όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου τα κόστη έχουν φτάσει στο 125% των μεικτών κερδών των επιχειρήσεων.  Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία 1.000 επιχειρήσεις από το χώρο της εστίασης.

Όπως δηλώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας:

«Θα υπάρχει καφές στην πλατεία για όλους. Προτρέπουμε να μην πάρει κανείς καφέ ή οτιδήποτε άλλο από συναφή ανοιχτά καταστήματα. Μετά τις 4:00 και μέχρι την νύχτα, θα βγει η ομάδα περιφρούρησης. Όσοι ελάχιστοι σκεφτούν να μείνουν ανοιχτοί ας σεβαστούν το μεροκάματο των κλειστών, που θα το κλέψουν για μία μέρα, αλλά δεν θα το έχουν αύριο».

Τα μέλη ζητούν μονοψήφιο Φ.Π.Α., μείωση του μη μισθολογικού κόστους και απλοποίηση διαδικασιών, ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων, αλλαγή νόμου περί 80 Decibel (αυτόφωρο- διασυρμός 10.000€ πρόστιμο) και εξορθολογισμός και επικαιροποίηση των 25 σημείων ελέγχου (πχ. κυτίο παραπόνων, μελέτη επικινδυνότητας, βιβλίο καπνού, πινακίδα απαγόρευσης εισόδου σε ανηλίκους κλπ).

«Η εστίαση δεν αντέχει άλλα βάρη, ήδη το κόστος μας έχει φτάσει στο 125% των μικτών μας εισπράξεων, κάνοντας την παρανομία στρατηγική επιβίωσης, κι όχι επιλογή μας. Διαμαρτυρόμαστε για να ζήσουμε εμείς και οι επιχειρήσεις μας. Μας οδηγούν σταδιακά σε κατάρρευση γι’ αυτό και επιβάλλεται να αντιδράσουμε» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ