Το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» μετρά φέτος τη 9η χρονιά επιτυχούς παρουσίας αποτελώντας αφετηρία επιχειρηματικής έμπνευσης και δημιουργικότητας για τους νέους.  

Το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» μετρά φέτος τη 9η χρονιά επιτυχούς παρουσίας αποτελώντας αφετηρία επιχειρηματικής έμπνευσης και δημιουργικότητας για τους νέους.  

Μια σύντομη διαδρομή σε αριθμούς, στα χρόνια-«σταθμούς» του Πολυσυνεδρίου:

Περισσότεροι από 28.000 νέοι και νέες έχουν παρακολουθήσει, συνολικά, το «ΠΑΝΟΡΑΜΑ»
Τουλάχιστον 1.000 διακεκριμένοι ομιλητές έχουν παρουσιάσει εισηγήσεις και έχουν συμμετάσχει σε ενημερωτικά workshops και ανοικτές συζητήσεις με το κοινό
Περισσότερες από 160 εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σημαντικές εταιρείες, στο πλαίσιο των “Business Days” στις οποίες έχουν συμμετάσχει 4.300 νέοι και νέες.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2019

Με εμπλουτισμένο πρόγραμμα και τη συμμετοχή περισσότερων από 240 εισηγητών, η μεγαλύτερη εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων διοργανώνεται από τον κ. Ιορδάνη Λαδόπουλο, καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, και την ομάδα του, από 29 ως και 31 Μαρτίου 2019 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής).

Το τριήμερο Πολυσυνέδριο απευθύνεται σε νέους και νέες, 18-35 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατεύθυνσης, με στόχο να ενημερώσει σχετικά με τις τάσεις και τις επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν 21 κλάδοι και τομείς της οικονομίας (Πληροφορική, Ναυτιλία, Τουρισμός, Digital Marketing, Data Analytics, Banking, Φαρμακευτική, Υγεία, Blockchain, Consulting, Διαφήμιση, Ασφάλειες, Τεχνητή Νοημοσύνη & Ρομποτική, Internet Security, Design, Logistics, Ενέργεια, Βιομηχανία Τροφίμων, Internet of Things, Mobile, Γεωργία) και ν’ αναδείξει την Ελλάδα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Στο πλαίσιο του «Πανοράματος» θα φιλοξενηθούν φέτος στο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, 80+ θεματικές ενότητες (πάνελ, workshop, παρουσιάσεις κτλ) με τη συμμετοχή περισσότερων από 240 διακεκριμένων ομιλητών, μεταξύ των οποίων είναι 20 Διευθύνοντες Σύμβουλοι και 15 Διευθυντές Ανθρώπινου δυναμικού μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, Στελέχη Marketing & Επικοινωνίας, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Επιχειρηματίες επιτυχημένων start-ups, Communication & Consulting Specialists κα.

Ενδεικτικές εισηγήσεις:

Τάσεις και ευκαιρίες στην Πληροφορική: συζήτηση με τέσσερα κορυφαία στελέχη του χώρου
Συζήτηση με τέσσερις Διευθύνοντες Συμβούλους: η πορεία προς την επαγγελματική επιτυχία
Τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική: τάσεις, φόβοι και ευκαιρίες
Εξελίξεις στον κλάδο της Βιομηχανίας Τροφίμων: τάσεις και ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και απασχόληση 
Data Analytics: ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος τομέας που προσφέρει ευκαιρίες επιχειρηματικότητας και απασχόλησης

Την επιβεβαιωμένη, ως σήμερα, θεματολογία και τους εισηγητές καθώς και το πρόγραμμα του Πολυσυνεδρίου μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.pan-orama.org/

Το κόστος συμμετοχής στο Πολυσυνέδριο είναι 5 ευρώ για μία ημέρα ή 10 ευρώ για όλο το τριήμερο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν online, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, είτε απευθείας στην υποδοχή του συνεδρίου.

Η Πληροφορική είναι ο φετινός τιμώμενος κλάδος του Πολυσυνεδρίου, ενώ τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ. Επίσης, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια παρουσίας της, η Καθημερινή αποτελεί τον τιμώμενο οργανισμό στο Πανόραμα 2019.

Φορέας της εκδήλωσης είναι το Ερευνητικό Κέντρο Στρατηγικής Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας, ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα το οποίο έχει συστήσει ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ Ιορδάνης Λαδόπουλος.

Πλατινένιος Χορηγός της φετινής διοργάνωσης είναι η Chipita. Χρυσοί Χορηγοί οι Παπαστράτος, Pharmathen, Όμιλος ΤΙΤΑΝ, PeopleCert, Eurolife, Intrasoft, Όμιλος Quest, Costa Navarino ενώ Μεγάλοι Χορηγοί είναι οι εταιρείες Coca Cola, Dialectica, Nestle, Siemens, Ελληνικά Πετρέλαια, EY, Global Training, Alpha Bank, Eurobank, KPMG. Η V+O Communication αποτελεί Σύμβουλο Επικοινωνίας και η Unlimited Creativity επιμελήθηκε το φετινό δημιουργικό σχεδιασμό της ταυτότητας του θεσμού. Το Πολυσυνέδριο υλοποιείται με τη συνεργασία της Αμερικάνικης Πρεσβείας και του Konrad Adenauer Stiftung.

BUSINESS DAYS 2019

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του 3μερου «Πανοράματος» γίνονται κατ’ αποκλειστικότητα οι αιτήσεις εγγραφής στον επιτυχημένο θεσμό “Business Days”, που υλοποιείται φέτος για 7η χρονιά.  Το περιεχόμενο των Business Days αφορά σε εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών και αποφοίτων που θα πραγματοποιηθούν σε Ελληνικές και Πολυεθνικές επιχειρήσεις, μεταξύ 2 Μαΐου και 20 Ιουλίου 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα “Business Days” έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των νέων, καθώς προσφέρουν τη μοναδική εμπειρία αλληλεπίδρασης με στελέχη της αγοράς και τη γνωριμία με τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας μιας εταιρείας.  Στα περσινά 37 Business Days συμμετείχαν 900 νέοι και νέες, ένας αριθμός που αναμένεται φέτος να ξεπεραστεί. Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των Business Days στο https://www.pan-orama.org/business-day-2019/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ