"Παγίδευαν" ΑΤΜ και έκαναν αναλήψεις χρημάτων με κλώνους καρτών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
31 Ιανουαρίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις παράνομων αναλήψεων χρημάτων από ΑΤΜ. Οι δράστες, χρησιμοποιώντας ειδική μεθοδολογία, "παγίδευαν" τα ΑΤΜ και πραγματοποιούσαν παράνομες αναλήψεις.

Στα ίχνη ατόμων που προέβαιναν σε παράνομες αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ, χρησιμοποιώντας ειδική μεθοδολογία, οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο Ρουμάνους, ηλικίας 41 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες μέσω υπολογιστή από κοινού, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι το 2017, με τη χρήση ειδικών ελασμάτων και αντιγράφων (κλώνων) καρτών ανάληψης «παγίδευαν» τα ΑΤΜ τραπεζικών ιδρυμάτων (μέθοδος TRANSACTION REVERSAL FRAUD - TRF ), προβαίνοντας σε παράνομες αναλήψεις χρημάτων, με αποτέλεσμα να υφίσταται οικονομική ζημία το εκάστοτε τραπεζικό ίδρυμα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι προέβησαν σε 11 περιπτώσεις παράνομων αναλήψεων (9 τετελεσμένες και δύο απόπειρες) από 9 ΑΤΜ, αποσπώντας συνολικά 10.190 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.

Πηγή: news247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ