Π. Καμμένος: "Θα κάνω τα πάντα για να μπλοκάρω τη Συμφωνία των Πρεσπών"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
22 Ιανουαρίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σημείωσε στη Βουλή ότι “θα κάνουμε τα πάντα για να μπλοκάρουμε τη συ

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σημείωσε στη Βουλή ότι “θα κάνουμε τα πάντα για να μπλοκάρουμε τη συμφωνία των Πρεσπών”. Με αυτή του τη δήλωση ανοίγει το δρόμο για να ψηφίσει ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας αν κατατεθεί. Αυτό -σύμφωνα με όσα είπε- θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι η πρόταση να αφορά αποκλειστικά και μόνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και όχι άλλα θέματα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σημείωσε πως “έχω καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα δεσμευτεί να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία σε μελλοντική λύση. Αν αυτό δεν γίνει θα πρέπει να δω το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας και τι αφορά ακριβώς. Αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να μπλοκάρουμε τη συμφωνία".

Η τοποθέτηση αυτή έγινε σε συνομιλία που είχε ο Πάνος Καμμένος με δημοσιογράφους, μετά το “ραντεβού” που είχε με τον γενικό γραμματέα της Δύναμης Ελληνισμού Τάκη Μπαλτάκο. Βασικό θέμα ήταν να συζητηθεί η εκλογική συνέργεια, με στόχο όπως είπαν “ένα πατριωτικό μέτωπο”. Μάλιστα υπήρξε “πρόσκληση” σε 45 πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στην ερώτηση για το αν κάποιοι “κόβονται” επισημάνθηκε πως “σε μία τέτοια προσπάθεια δεν θα αρχίσουμε με αποκλεισμούς”.

“Θα κάνουμε ένα ευρύτερο προσκλητήριο” σημείωσε ο Τάκης Μπαλτάκος, προσθέτοντας “για τη δημιουργία ενός ευρέος πατριωτικού μετώπου με σκοπό πλέον την προσπάθεια έτσι ώστε το όνομα της Μακεδονίας να μην περάσει στα χέρια των Σκοπιανών”. Ο Πάνος Καμμένος πρόσθεσε πως “σε μια αρχή ενός διαλόγου αντιλαμβάνεστε ότι ο καθένας στο τραπέζι καταθέτει τη δική του πρόταση. Θα βρεθεί κοινή γραμμή αλλά δεν έχουμε αυτή τη στιγμή κανέναν λόγο να ανακοινώσουμε ποιοι αποκλείονται και ποιοι γίνονται αποδεκτοί”

Σημειώνεται πως ο Τάκης Μπαλτάκος μαζί με το Δημήτρη Καμμένο που είχε διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ (επειδή είχε ψηφίσει "ναι" στην πρόταση μομφής της ΝΔ) έχουν συγκροτήσει τη Δύναμη Ελληνισμού. Και ο Γιώργος Καρατζαφέρηςαπό το ΛΑΟΣ έχει προχωρήσει σε συζήτηση με τη Δύναμη Ελληνισμού για να υπάρξουν ενιαία ψηφοδέλτια. Το μόνο σίγουρο είναι πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταθούν οι διεργασίες στο χώρο της δεξιάς “πολυκατοικίας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ