Μυρσίνη Λοΐζου: «Γλωσσικό ατόπημα» το tweet για τα θύματα της 17Ν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13 Μαρτίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να απαντήσει μετά τον σάλο που προκλήθηκε από παλαιότερη ανάρτησή της 

«Ελάτε παιδιά, δεν ήταν τίποτα, παρά μόνο ένα γλωσσικό ατόπημα», απάντησε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου για το θόρυβο που ξεσήκωσε η υποψηφιότητά της σε συνδυασμό με μία παλαιότερη προκλητική -και ταυτόχρονα προσβλητική- ανάρτησή της για τον Ξηρό της «17Ν» και τα θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης. 

Στο επίμαχο tweet η κόρη του μουσικοσυνθέτη Μάνου Λοΐζου αποκαλούσε ηλίθιο τον πρώην αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ενώ στο ενεργητικό της είχε και άλλες τέτοιες «επαναστατικές» αναρτήσεις όπως αυτή υπέρ του κινήματος «δεν πληρώνω» στα μέσα μαζικής μεταφοράς και το σλόγκαν «μην ακυρώνετε εισιτήρια, ακυρώστε τους ελεγκτές». 

Το θέμα της κυρίας Λοΐζου ανέβασε ψηλά η Νέα Δημοκρατία, αρχικά μέσω διαρροών και στη συνέχεια επισήμως με δηλώσεις του διευθυντή του γραφείου Τύπου Νεκτάριου Λαζαρίδη στην τηλεόραση του Alpha, καλώντας προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα να βγει και να πει αν γνώριζε τις συγκεκριμένες δηλώσεις πριν την επιλέξει ως υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, όπως σημείωσαν πηγές της Πειραιώς, σε περίπτωση που γνώριζαν στην Κουμουνδούρου αυτές τις απόψεις σημαίνει ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτές. Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η Μυρσίνη Λοΐζου υποχρεώθηκε να τοποθετηθεί υπενθυμίζοντας τη δημόσια συγγνώμη που είχε εκφράσει για την επίμαχη ανάρτησή της, την οποία και υποβάθμισε στην κατηγορία «γλωσσικό ατόπημα στο Twitter». 

Και μιας και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, έριξε και την ευθύνη για τις διαστάσεις που πήρε το όλο θέμα -που αλλού- στη Νέα Δημοκρατία.  «Λυπάμαι», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook, «που η πολιτική αντιπαράθεση για τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας από ένα ζήτημα μικροπολιτικής. »Σε κάθε περίπτωση, η ψευδαίσθηση της προφορικότητας των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης με οδήγησε πριν αρκετά χρόνια σε ένα γλωσσικό ατόπημα στο Twitter. »Φαίνεται ότι ενώ κάποιοι ήταν εξαιρετικά πρόθυμοι να συγκρατήσουν το λάθος μου, απέφυγαν αντίστοιχα να συγκρατήσουν την δημόσια συγγνώμη που είχα εκφράσει ήδη από τότε. Ας ελπίσουμε ότι ο προεκλογικός διάλογος από εδώ και πέρα θα κινηθεί σε επίπεδο Αρχών και πολιτικών για το μέλλον της χώρας μου μέσα σε μια πιο κοινωνική Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ