MWC: Αυξημένη προσέλευση στο ελληνικό περίπτερο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
04 Μαρτίου 2015 | Πολιτική Οικονομία
Και τη δεύτερη μέρα

H 2η ημέρα παρουσίας των Ελλήνων καινοτόμων στο φετινό Mobile World Congress της Βαρκελώνης χαρακτηρίστηκε από την αθρόα προσέλευση του κοινού στο περίπτερο της αποστολής, που ήταν σημαντικά αυξημένη σε σχέση με την προηγουμένη ημέρα, αλλά και τις επισκέψεις πολλών επισήμων που πέρασαν να δουν από κοντά την ελληνική ομάδα τεχνολογίας.

Επισημαίνεται ότι, ο αντιπρόεδρος του ICANN, Nigel Hickson, και ο υπεύθυνος Ευρώπης του διεθνούς ιντερνετικού οργανισμού, Jean-Jacques Sachen, αλλά και οι ρυθμιστές της Λιθουανίας, Feliksas Dobrovolskis, και του Βελγίου, Jack Hamande, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την ελληνική συμμετοχή.

Είχε προηγηθεί και επίσκεψη του πρώην προέδρου και μέλους του ΔΣ του ΕΤΝΟ, Luigi Cambardella, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής πλευράς για συνομιλίες, επισκέφθηκε πολλές εταιρίες για να γνωρίσει τα προϊόντα τους και εξέφρασε τον θαυμασμό του, τονίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να είναι υπερήφανη που έχει τόσες πολλές και επιτυχημένες εταιρίες οι οποίες εστιάζουν σε στρατηγικούς χώρους, όπως οι κινητές εφαρμογές, γιατί εκεί βρίσκεται το μέλλον. Και ο αντιπρόεδρος του ICANN ομολόγησε ότι δεν επισκέπτεται περίπτερα, αλλά στην περίπτωση του ελληνικού, η εξαίρεση που έκανε, άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω...

Η επίσκεψη των προέδρων των ρυθμιστικών αρχών, αλλά και του συμβούλου του προέδρου της Κύπρου, Φραγκίσκου Φράγκου, και η ενημέρωσή τους σχετικά με τις δυνατότητες των εταιριών – μελών του ΣΕΚΕΕ αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω του γεγονότος ότι αυτοί επηρεάζουν με τις αποφάσεις τους άμεσα τους παρόχους υποδομών, αλλά και έμμεσα τις υπηρεσίες που παρέχονται, μέσω αυτών, στους πολίτες.

Από πλευράς εταιριών, πλούσια ήταν και τη δεύτερη ημέρα η “συγκομιδή” εμπειριών. Οι εκπρόσωποι της M-SΤΑΤ είπαν πως συναντήθηκαν με πολλούς εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων εκτός περιπτέρου (επισκεπτών και εκθετών) αλλά και Ελλήνων του χώρου, που ζουν στο εξωτερικό. Οι εκπρόσωποι της mSensis επεσήμαναν ιδιαίτερα την επίσκεψη τριών Ελλήνων δημοσιογράφων για ρεπορτάζ, αλλά και την πληθώρα των επαφών, στο πλαίσιο της ευρύτερης δικτύωσής τους. Ο “Νέστωρ” της αποστολής, κ. Χαρ. Δημητράκας, είχε αρκετές επαφές σχετικά με τους ηλιακούς φορτιστές που κατασκευάζει, κυρίως από τη Βρετανία, αλλά και με φινλανδική εταιρία για θήκες και τσάντες. Ο εκπρόσωπος της Oxygen Broadband είχε εποικοδομητική συνάντηση με τον CEO της εταιρίας τηλεπικοινωνιών Ikanos, με αντικείμενο την υποστήριξη των πελατών της στο εξωτερικό. Η Eyelead Software είχε εποικοδομητικές συζητήσεις με εκπροσώπους της Green House και της Globo.

Με θετικά αποτελέσματα ήταν και οι επαφές του εκπροσώπου του LDA, Ξενοφώντα Τσιλιμπάρη, που μάλιστα ήταν κι ένας από όσους έδειξαν τις εφαρμογές τους στην ομάδα του ICANN, ενώ η Schoolbus Notes ίσως κάνει σημαντικό άνοιγμα στην αγορά του Μεξικού. Η Μαρία Αργύτη της Ascend International είχε, επίσης, θετικές συναντήσεις και επαφές με Καναδούς και Βέλγους ενδιαφερόμενους, ενώ χαρακτηριστική ήταν η δήλωση των ανθρώπων της Incelligent ότι είχαν θετικές συναντήσεις με συν-ανταγωνιστές. Ο εκπρόσωπος της Pinatta ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη δραστηριότητα της ημέρας, που περιλάμβανε επαφές με στόχο την ολοκλήρωση του οικοσυστήματος της εταιρίας στη νέα μορφή της, τονίζοντας ότι τα καλύτερα έρχονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ